Direktlänk till inlägg 12 januari 2008

Jag är en borgerlig materialist med starka vänstersympatier

Av Nandi - 12 januari 2008 17:21

Varför ska du fortsätta läsa min blogg? Jag gillar att citera så detta är Elins H's anledning: "Att du lyckas vara saklig, uppriktigt, älskvärd, genuin, dryg, sarkastisk och allt detta med en grym vokabulär. ;)"


Har nu bestämt mig för att sluta sätta hårt mot hårt och istället gå med på vad Björn tycker om mig. Jag är alltså en borgerlig materialist som kraftigt skryter med mina gigantiska materiella tillgångar, samtidigt som jag är son till en för närvarande arbetslös ensamstående mor, har starka vänstersympatier, använder gamla begagnade mobiler (nya mobiler är ju nu för tiden är en statussymbol som kan kompensera för för liten penis, bristande ekonomiska tillgångar i övrigt eller andra misslyckanden).


Ärligt talat tycker jag allt handlar om prioriteringar. Vissa köper nya mobiler, har digital-tv med 30+ kanaler, bor i villa, köper godis varje vecka och mackor och kaffe i kaffis. Själv har jag tidigare varit lite överdrivet ekonomisk (snål mot mig själv) och gjort av med ~30-50 kronor i månaden. Nu på senare år har jag dock börjat jobba på det. Jag unnar mig numera nya kläder när mina gamla har gjort sitt eller när jag tröttnat på dom, det händer att jag köper godis, går på bio mm. Jag är stolt över vad jag och min mor har åstadkommit med så bristfälliga resurser. Om nu Björn vill kalla mig borgelig så får från och med nu göra det, om jag är hans definition av det.


För övrigt tycker jag Björn har fått lite ensidig publicitet på denna blogg. Han är trots allt en utomordentligt trevligt person som jag har att tacka för många trevliga händelser den gångna hösten. Det är också trevligt att ha träffat någon kvicktänk och intelligent person som gillar att diskutera även om det ibland kan gå till överdrift när argumenten sinar. Han vågar också bryta normer och bryr sig inte så mycket om vad andra tycker om honom, något som jag uppskattar.


Har idag sett på Sagan om ringen, förlängda versionen. Filmen i sig är inget mästerverk direkt, även om jag måste erkänna att den är förhållandevis bra gjord. Det som drev mig till att se den idag är det att den påminner mig om böckerna och för dom som inte vet är Tolkiens böcker lika heliga för mig som Bibeln är för en kristen (nästan). Filmen gör att jag under loppet av några timmar kan uppleva i alla fall några av dom känslor och tankar som hela boken framkallar. Hade jag haft all tid i världen hade jag läst om Bilbo och trilogin minst två gånger om året. Nu blir det bara varannat år eller något sådant. Filmerna om Två tornen och Konungens återkomst blir väl någon gång under kommande veckan eller nästa helg.


Igår invigdes cykelåret -08 tillsammans med Emil! Är dock arg på mig själv för att jag glömde stretcha, så idag har jag träningsverk i hela överkroppen (ja, jag cyklar med armarna och ryggen). Bra träning är det i alla fall, cyklingen.


Med anledning av träningsvärken vill jag citera Thomas Brolin (jag kan bara tänka mig hur han kände sig efteråt): "Nu har jag tränat två pass i veckan. Varje dag!" 
ANNONS
 
Ingen bild

Benjy

14 januari 2008 17:47

Men det är inte ditt fel att du blivit belönad av gud (eller någon annan varelse) med ett par mini fötter i storlek 42 så att du kan köa de billiga fönster skorna:)

puss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se