Direktlänk till inlägg 16 januari 2008

Vilse i Stockholm

Av Nandi - 16 januari 2008 19:02

Vi diskuterade den kommande teaterresan till Stockholm på svenskalektionen idag. En modern version av hamlet väntar, samt ett riksdagsbesök och något museum. Enda haken är boendet som ska fixas själv. Har väl ett par ställen där jag skulle kunna bo, men det är antingen lite långt bort eller så känner jag inte dom som bor där särskilt väl. Får väl hoppas att någon klasskamrat har en ledig plats vid sitt boende. Jag vill i alla fall helst inte bo själv. Bara tanken att själv på morgonen leta mig ner till tunnelbanestationen och bland folkvimlet försöka hitta fram till den för dagen bestämda mötesplatsen ger mig obehagskänslor. Jag har aldrig trivts i stora städer. Jag har aldrig heller lyckats lära mig Stockholm.


Filosofilektionen idag såg ut att bli en mardröm när en otroligt okarismatisk och oengagerad vikarie började med att hålla en torr föreläsning om några filosofer som hon av någon anledning trodde att vi hört talas om. Jag som trodde att yrket filosof försvann med grekerna. Lyckligtvis fick vi sedan i grupp diskutera olika etiska frågor, något som var mer givande. Det känns som om filosofin kommer att gå bra om det även i fortsättningen blir lika mycket diskussioner.


Mitt VG i psykologi grämer mig fortfarande aningen. Dock är det väl antagligen nyttigt för mig. Jag vet inte om det bara är någon försvarsmekanism men jag tror alltmer på att Paljes oklara formuleringar (semantiskt brus med retoriktermer) kan ha spelat en stor roll. Bara på det senaste provet var det en tredjedel av uppgifterna jag hade problem att tyda. Det skulle ju vara tråkigt om Paljes svenskabetyg påverkar hans elevers psykologibetyg. Men jag förtjänar det nog.


Idag blev det pingis med André Persson för första gången på evigheter. Träffade min gamla klasskamrat vid trafikkunskapen och bestämde då att vi skulle ta upp vårt gamla intresse. Den gode Johan Stuxberg lånade oss nät och vi spelade i ett par timmar i södervärns B-hall. Väldigt trevlig!


Med anledning av pingisspelandet och dess internspråk vill jag citera Staffan Lindeborg: "...och den bollen studsar - som det heter på pingisspråk - två gånger."

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se