Direktlänk till inlägg 17 januari 2008

Ohly och tankar om framtiden

Av Nandi - 17 januari 2008 17:30

Idag kom vänsterpartiets ledare Lars Ohly (sorgligt nog inte Sveriges statsminister) till vår skola tack vare Björns kära mor Brittis Benzler. Han inledde med att översiktligt berätta om vad vänsterpartiet står för och han redde ut några begrepp som många undomar fått om bakfoten, exempelvis feminism (som många i min ålder snackar mycket skit om). Vill du att kvinnor ska behandlas likadant som män? Grattis, du är feminist! Om inte så tvivlar jag på ditt omdöme. Ett annat ord som många tycker har en negativ klang är kommunism. Ohly verkade dock ha gett upp kampen mot fördomarna på det området.

När han öppnade för frågor blev det ett ögonblick helt tyst och jag gjorde som jag brukar vid sådana tillfällen, jag tog ordet och frågade om fildelningen, något som Ohly kände sig något obekväm med. Jag fick dock det svar jag ville ha, att vänsterpartiet inte går på Thomas Bodström(s) linje vilken förespråkar kontroll och jakt på fildelande svenssons.


På svenskalektionen höll Maggan på att göra bort sig när hon först sade att Robinson Crusoe hade varit på ön i 18 år när han plötsligt upptäckte sand! Tråkigt nog korrigerade hon det ganska omgående.


Lyckades med få argument få Björn att intressera sig för en resa till Norge för att jobba efter gymnasiet. Sedan skulle vi göra en Asienresa genom Vietnam, Laos och Kina, helt i oenighet med klimatargumenten, såvida vi inte tar transsibiriska järnvägen eller nått.


Blev positivt överraskad när jag oväntat blev bjuden på fika hos Elin H med Hanna och John (m.fl?) klockan halv 8. Kändes som om jag nog lät lite skum på telefon, men det var för att jag var helt inne i plansmidandet med Björn. Skickade också lite nya StepMania-låtar och tips till Edvard som jag hoppas blir en lika god StepMania-spelare som kamrat.


Har dock varit en ganska lam eftermiddag i övrigt och med anledning av dramatiken vill jag citera Thommy Engstrand under en mycket spännande Davis Cup-final: "Har det gått sönder en stol? Vilken otrolig dramatik!"

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se