Direktlänk till inlägg 15 februari 2008

Film, böcker och spel

Av Nandi - 15 februari 2008 18:09

Det är hemskt vad konservativa alla är. Omröstningen är ganska jämn mellan 1 gång om dagen och när jag själv känner för att skriva, och det är så jag hittills har skrivit för det mesta. Turligt nog brukar jag oftast känna för att skriva en gång om dagen så det lär väl blir så även i fortsättningen, med en del undantag.


Dagen började med att jag somnade vid strax efter midnatt efter att ha bakat en cognacskaka som tydligen skulle stå inne i ugnen dubbelt så lång tid som det står på receptet. Klockan 08:20 masade jag mig iväg till skolan där filmen "The Squid and the Whale" väntade. Den handlade som Petter uttryckte det om två unga bröder på 80-talet vars föräldrar skiljs och vars pappa inte gillar folk som inte läser böcker. Lillebrorsan som var i 12-årsåldern var alkoholiserad och la satser i skolbiblioteket och på elevskåpen. Storebrorsan trodde sig vara en exakt kopia av sin far och han var väldigt lik en kille som heter (Ph/F)ilip som går media. Efteråt blev det Bergmans "Sommaren med Monika" men jag orkar inte gå in på handlingen.


Efter skolan ville ingen annan gå ut så då stannade jag inne. Chattade lite, lyssnade lite på musik och spelade en aning. Vid halv 6-tiden drog jag och mamma till Rusta där jag inhandlade dom tre böckerna om Arn samt "Arvet efter Arn". Läste böckerna för ett år sedan och blev helt slukad. Otroligt bra skrivna och man lär sig väldigt mycket historia på det eftersom Guillou har varit väldigt noggrann med att få det så korrekt som möjligt. Är ju som bekant förtjust i fantasy och medeltid men jag tror att böckerna även lockar andra läsare. För mig hamnar dom strax efter Tolkiens böcker i min favoritlista. Mina favoritböcker vill jag helst ha i min bokhylla och eftersom jag lånade dom i biblioteket när jag läste dom fick jag köpa dom nu.


Eftersom min blogg är alltför lite komersiell vill jag idag göra reklam för ett spel som jag inte vet annat om än att det är ett racingspel med en riktigt cool titel: Pure


När jag letade sportcitat till detta inlägg som eventuellt hade någon koppling till "The Squid and the Whale" kom jag att tänka på detta citat av f.d Rögletränaren om lagets målvakt: "Jag känner verkligen för Magnus Swärd som varit så ambitiös i sin träning och som fick utlösning precis i den här matchen."

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se