Alla inlägg under februari 2008

Av Nandi - 21 februari 2008 18:20

Filosofikursen som vi skulle ha börjat läsa denna termin har ännu inte påbörjats. Läraren har varit sjukskriven hela detta år och vikarier är det tydligen ont om, särskilt efter att vi fått den enda vikarien utsparkad (vår klass tillsammans med en annan klagade till rektorn på vikarien som var så okarismatisk och tråkig så att halva klassen struntade i lektionen och därför skulle skolan slippa vikarien). Vår ordinarie lärare är sjukskriven även veckan efter lovet och detta kan förlängas ytterligare. Grejen var i alla fall att när vi idag stod utanför klassrummet i väntan på engelsklektionen, vem tror ni inte går och öppnar klassrumsdörren om inte den gamla filosofivikarien?! Som tur var fick vi jobba i grupper utan vikarien som, hur det nu kunde vara möjligt, var ännu sämre på engelska än på filosofi. När Alex behövde ett papper skulle vikarien gå för att se om det fanns några extra. Hon sa då något i stil med: "I go see if there is any spare", med förbluffande dåligt uttal.


Håltimmen där filosofin skulle ha infallit spenderades i ett grupprum med den eminente Björn, den trevlige Filip och senare även den gode John och den ljuva Hanna. Vi räknade nervöst inför mattepovet imorgon.

På svenskan fick jag lika lite gjort som vanligt. Jag hatar arbetet vi håller på med nu. Kommer få sitta på lovet och skriva febrilt medans jag letar fakta i böcker jag inte har och letar fakta på internet där jag inte får, av Maggan. Jag ser dock fram emot att läsa 1984 av George Orwell på engelska. Hoppas bara att jag hinner.


Jag hoppas folk vill hitta på saker på lovet så att det inte går som med många andra lov, att bara eftersom vädret är dåligt sitter man hemma som om det vore söndag varje dag. Hör gärna av er om ni vill hitta på något!

Påminnelse om att födelsedagen kommer firas lördag den 15:e mars. Planerna är dock ändrade något, så det lutar åt någon slags fest i en hyrd lokal. Tänker dock bjuda dom personer jag tidigare tänkt, det blir inget jättejippo med 50 pers. Någon lättare måltid, lite musik och gärna lite lekar, överraskningar och tal från mina kära retorikbröder. Som jag sade innan blir det nog mina närmsta vänner, några vuxna och några klasskamrater som jag tror jag känner bäst och vice versa. Eftersom jag gillar alla i klassen får ingen ta det som en diss att inte "få" komma. Har tyvärr inte ett spa och resurser att ta emot hela klassen plus alla jag känner.


Jag avslutar med att citera Christer Ulfbåge efter att Patty Sheehan sagt ”we have to play catch up golf again” under Solheim Cup då USA låg under: "Nu ska USA ut och spela ketchup-golf, jag är osäker på vad hon menar."


PS: Ni kommenterar nästan bara när jag tydligt uttrycker att jag vill det. Jag uttrycker nu tydligt att ni får kommentera mer alltid! Om sådant som hör till inlägget, om synpunkter på skrivandet, om mig, om dig, om tips, uppmuntran eller frågor. Emil Jensen sa när han bloggade på helagotland.se att när man inte får kommentarer är det "lite som att stå vid ett stup och prata". Ibland är ni jätteduktiga, men ni kan bli ännu bättre! Kommenterar ni inte för att jag skriver tråkigt så skriv en kommentar om det!

ANNONS
Av Nandi - 20 februari 2008 14:30

Slutade tidigt igår och gick hem för att plugga matte. Jag kan inte direkt säga att det gick bra. Förstår inte vad som hänt. Jag räknar och räknar och gör om och gör om men det blir bara fel hur jag än gör. Uppgift efter uppgift, samma sak. Det är knappt så att man kan leka med A-uppgifterna (dom lätta). Prov på fredag och jag har sällan om ens någonsin känt mig så osäker inför det. Förra gången jag var riktigt osäker var på räta linjen-kapitlet, men då var provet väldigt lätt och jag fick alla rätt. Någonstans inom mig tror/hoppas jag nog att detta prov blir en repris och det inger mig en känsla av falskt lugn.


Tiden tickade iväg och jag fick tillslut ge mig med matten eftersom jag hade tid hos akupunktören vid halv 3. Efter en skön och avslappnande behandling där gick jag den väldigt korta omvägen förbi Gustav och Christina. Gustav hade glömt sin klocka hos mig i helgen så jag tänkte att jag skulle lämna den. Det blev lite fruktsallad, lite prat och lite musik. Alltid mysigt o träffa Gustav. Synd bara att han är så dålig på att höra av sig.


Det var meningen att jag skulle hem till Emil vid 4-tiden för att fixa dator men han lyckades lösa problemet genom att dra ur tangentbordet så det bliev cykling med honom och Andis istället, så jag kom hem från Gustav, bytte om och drog iväg direkt igen. Efter lite cyklande på A7 fram tills att det mörknade blev det gröt med frukt, russin och nötter till middag då vi inte orkade laga något mer ambitiöst. Strax därefter bar det av till Elin via Atterdags där en påse chips inhandlades. Det var den ryska filmen Återkomsten som väntade tillsammans med Elin och Hanna. Det är nämligen en Björn 5:a som Elin uttryckte det. Det var en tragisk men mycket vacker film. På något märkligt sätt fick filmskaparen dom gråa miljöerna att uppträda väldigt nyanserat och livfullt.


John kom förbi på inlines först en stund innan filmen och förklarade att han var tvungen att spela streethockey och att han därför inte kunde se filmen. Han sa också det mycket tänkvärda; "Man ska se så mycket film som möjligt innan man lever!". Mina tankar drogs då till Björn som jag tror börjat leva nu efter att ha sett all världens filmer (jag vet, en hyperbol).

John kom dock tillbaks en halvtimme in i filmen efter att ha förlorat och ramlat på ÖB-parkeringen. Han var trött och sliten men glad ändå. Själv var jag trött och ganska osocial men det får man väl vara ibland det med.


Jag tror att jag idag återkom till medvetande efter att länge flutit omkring i en halvdrömmande värld. Detta kom efter det chockerande beskedet att vi har sju läxor/arbeten som ska vara inlämnade den närmsta tiden. Jag tyckte det kändes lungt men lagom till lovet verkar det vara mycket..


Jag vill anknyta till en aktuell världshändelse, Fidel Castros avgång, genom att citera Argus Hamilton: "Märkte ni förra sommaren att Kuba inte hade något olympiskt roddarlag? Det beror på att alla kubaner som kan ro redan bor i Florida."

ANNONS
Av Nandi - 18 februari 2008 15:37

Trafikkunskapen var lika trevlig som vanligt men med ett lite exotiskt inslag denna gång. Vår lektion var nämligen förlagt till fordonshuset. Vi skulle gå igenom bilen och dess säkerhetsfunktioner. I ett klassrum gick vår lärare igenom det på tavlan med inslag av OH-bilder och en kort film. Det kändes lite udda att gå till fordonshuset för att göra precis samma saker som vi hade kunnat göra i vår vanliga lektionssal. Varför gå igenom bilen och dess funktion, säkerhet och uppbyggnad på tavlan när säkert 5-6 bilar stod precis utanför?

När jag gick genom verkstaden och korridorerna med den där typiska bilverkstadslukten som jag så väl känner igen från Gustavs pappas verkstad där vi spelade Need for Speed III i vår barndom, trodde jag mig i alla fall kunna förstå hur fordonare och esteter eller medianer känner sig när dom går genom Steffen-huset. Man känner sig verkligen inte hemma, utstirrad och obekväm. Folk vill inte ha en där.


Obarmhärtigt rinner dagarna förbi i allt högre fart och tiden närmar sig min födelsedag.. Efter påtryckningar från FN, EU och mamma har jag nu bestämt mig för att ha en liten tillställning här hemma. Buffé är planerad så att alla inte behöver äta precis samtidigt, på så sätt får fler plats. Jag kommer bjuda några av mina närmsta vänner och dom klasskamrater jag lärt känna bäst, men även några vuxna som betyder mycket för mig kommer att inbjudas. Min födelsedag inträffar lägligt på en onsdag så detta är "flyttat" till lördagen den 15:e mars. Har ni några invändningar, förslag eller annat så kan ni gärna kommentera :)

Jag skulle uppskatta det jättemycket om folk vill överraska med någon rolig aktivitet, show, sång, musik eller någon annat som skulle kunna tänkas roa eller förgylla dagen!


Med anledning av att Tim valde golf på ind-val vill jag citera Patrik Bjärred Andersson: "Golf? Nej, jag har fortfarande sex. Det får bli i framtiden."

Av Nandi - 17 februari 2008 12:48

Igår blev det lite småspontan pizzamiddag med Melker, Manne och Gustav efter att jag städat och fixat både i rummet och på datorn. Vid halv fyra sågs vi på Atterdags för att handla inför kvällens pizzabakande. Först ville ingen bestämma vad man skulle ha på pizzan men efter en stund föreslog i alla fall Manne svamp. Vi stod precis bredvid frukt och grönt-disken där färska champinioner låg och såg fina ut, men Manne ville bestämt ha burksvamp. Jag och Melker ville inte ha svamp på våra bitar men Gustav var positivt inställd till det men för honom spelade det ingen roll om det var färsk eller burk. Manne gick därför och hämtade en burk svamp men när Gustav såg dom gula obestämbara föremålen som flöt runt i någon slajmig gulaktig vätska ångrade han sig.


Pizzan blev i alla fall bra tillslut, med skinka, ost, bacon och oliver på min bit. Gustav och Melker brottades och bråkades som vanligt (dom är som syskon) och vi roade oss en bra stund vid matbordet efter att ha haft riktigt skoj med Achtung die Kurve aka "linjespelet", tack Johan. Melker fick oss alla att skratta när han berättade om en ganska färsk händelse från hans klass. Han och en annan kille hade stått och duschat efter gympan när resten av grabbarna var utanför i omklädningsrummet. Melker hade utbrustit "Grov klenis!" till den andre killen, men det som var roligt var att resten av grabbarna ute i omklädningsrummet hade hört fel och tyckte han sa "Grov penis!". Manne höll på att sätta fanta i halsen när jag påminnde honom om ett sms han skickade till mig för flera år sedan när han satt och fulade sig med en kompis. Han skrev något i stil med: "Bhaaa! Hamstern har landat! Vi måste ta oss härifrån! Vi kommer döööö!". Det jag minns säkert var i alla fall att hamstern hade landat och att jag inte fattade någonting. Vi var i alla fall på skratthumör under måltiden och det var riktigt skoj!


När grabbarna hade dragit hem kom mamma tillbaks med några vänner från ett surprise party som vännerna hade anordnat för henne. Vi drack te och satt och samtalade. När dom andra vännerna gått satt jag, mamma och Mats Bergquist kvar och hade en moralfilosofisk diskussion i säkert en och en halv timme. Mamma förespråkade Kants "Handla alltid så att maximent för din handling skulle kunna upphöjas till allmän lag" medan jag var mer inne på att varje tillfälle är tvunget att värderas induviduellt, att det inte finns någon helig regel. Jag tycker också att man bör sträva efter Benthams "Största möjliga lycka för största möjliga antal."

Vi diskuterade också ifall jag eventuellt skulle flytta in hos Mats och dottern Frida när mamma flyttar då dom har ett rum ledigt på Signalgatan. Vi satt uppe till klockan två och då var vi alla ganska trötta.


Vid strax efter 9 vaknade jag och kunde inte somna om. Bestämde mig därför för att ta mig i kragen och välja kurser till 3:an.

På valbara kurser blir det Idrott och Hälsa B, Samhällskunskap C och Matte C. På individuella valet blir det Engelska C som förstahandsval på förmiddagen och Pedagogisk ledarskap A som andrahandsval. På eftermiddagen blir det Internationella relationer A och Filosofi B som förstahandsval och Näthandel A och Praktisk marknadsföring A som andrahandsval. Det blir nog bra...


Jag vill avsluta med det filosofiska citatet av Timo Lathinen: "Det är taktiskt spel, sett från en annan planet."Av Nandi - 15 februari 2008 18:09

Det är hemskt vad konservativa alla är. Omröstningen är ganska jämn mellan 1 gång om dagen och när jag själv känner för att skriva, och det är så jag hittills har skrivit för det mesta. Turligt nog brukar jag oftast känna för att skriva en gång om dagen så det lär väl blir så även i fortsättningen, med en del undantag.


Dagen började med att jag somnade vid strax efter midnatt efter att ha bakat en cognacskaka som tydligen skulle stå inne i ugnen dubbelt så lång tid som det står på receptet. Klockan 08:20 masade jag mig iväg till skolan där filmen "The Squid and the Whale" väntade. Den handlade som Petter uttryckte det om två unga bröder på 80-talet vars föräldrar skiljs och vars pappa inte gillar folk som inte läser böcker. Lillebrorsan som var i 12-årsåldern var alkoholiserad och la satser i skolbiblioteket och på elevskåpen. Storebrorsan trodde sig vara en exakt kopia av sin far och han var väldigt lik en kille som heter (Ph/F)ilip som går media. Efteråt blev det Bergmans "Sommaren med Monika" men jag orkar inte gå in på handlingen.


Efter skolan ville ingen annan gå ut så då stannade jag inne. Chattade lite, lyssnade lite på musik och spelade en aning. Vid halv 6-tiden drog jag och mamma till Rusta där jag inhandlade dom tre böckerna om Arn samt "Arvet efter Arn". Läste böckerna för ett år sedan och blev helt slukad. Otroligt bra skrivna och man lär sig väldigt mycket historia på det eftersom Guillou har varit väldigt noggrann med att få det så korrekt som möjligt. Är ju som bekant förtjust i fantasy och medeltid men jag tror att böckerna även lockar andra läsare. För mig hamnar dom strax efter Tolkiens böcker i min favoritlista. Mina favoritböcker vill jag helst ha i min bokhylla och eftersom jag lånade dom i biblioteket när jag läste dom fick jag köpa dom nu.


Eftersom min blogg är alltför lite komersiell vill jag idag göra reklam för ett spel som jag inte vet annat om än att det är ett racingspel med en riktigt cool titel: Pure


När jag letade sportcitat till detta inlägg som eventuellt hade någon koppling till "The Squid and the Whale" kom jag att tänka på detta citat av f.d Rögletränaren om lagets målvakt: "Jag känner verkligen för Magnus Swärd som varit så ambitiös i sin träning och som fick utlösning precis i den här matchen."

Av Nandi - 14 februari 2008 15:28

Fantastiskt! Ingen träningsvärk trots att det blev nära 2 timmar på inlines med John och Martin nere vid kongresshallen. Riktigt skoj var det i alla fall och riktigt jobbigt att använda muskler man inte är van vid att använda.


Edvard måste ha ett tack för det sköna "nheej-flåset" när engelskaläraren entusiastiskt frågade klassen om vi ville testa hennes nya sätt att redovisa böcker på. Edvard undslapp ett stönande nheej-flås och eftersom alla råkade vara lite väl tysta hördes det i hela klassrummet som därför brast ut i skratt. Konstigt nog röstade Edvard sedan för förslaget, kanske för att det blev lite pinsamt. Vi vill se mer sådant Edvard, som vi definitivt vill!


Dagens överraskning var att vi idag fick gotländsk kravpotatis med skal på i skolan! Det var första gången på riktigt riktigt länge som jag åt fisk i matsalen. Fisken är aldrig särskilt god och med den vakuumförpackade tyska potatisen blir den inte mycket bättre men med riktig potatis slank det ner förvånansvärt lätt. Efteråt gick jag och Elin hem och försökte plugga lite matte men mor kom hem och bjöd på entrecôte med bearnaisesås och couscous så det blev inte så väldigt mycket räknande. På svenskan flög lektionen förbi och jag hann knappt skriva någonting innan klockan var 2.


Nu bär det hem till Tim Rosvall för att meka lite cykel och därför vill jag citera Lennart Bergelin: "Do you have what we in Sweden call a skiftnyckel?"

PS: Omröstningen är lika jämn som Clinton - Obama valet. Det är fler än 9 som läser, rösta nu!

Av Nandi - 13 februari 2008 15:04

När man kan få MVG på en muntlig bokredovisning då är det ju någon som är fel. Måste ändå säga grattis till John som lyckades med konststycket. Grattis även till VG+ mannen som fick VG+ på en uppgift igår och VG+ i två ämnen under betygssnack idag.


Efter plugget idag blev det cykling med den gode Manne. Turen var inte så lång och intensiv eftersom Manne har varit sjuk dom senaste dagarna. Vädret gjorde det dock oemotståndligt att cykla. Klarade några saker jag hade problem med förra året och är därför nöjd med min prestation. Efter en tids vila ska jag nu åka inlines med John och några av hans vänner. Det ska bli spännande!

 

Kom att tänka på hur lite vi har att göra i skolan egentligen. Vi får dubbelt så lång tid på oss som vi behöver till alla uppgifter och dessutom är alla lärare snälla med läxor. Det enda undantaget är matten där man av någon väldigt märklig anledning alltid ligger 10 sidor efter. Tror dom seriöst att man räknar matte hemma? Förläng mattelektionerna istället!


Idag har ytterligare en person i min kontaktlista bytt e-postadress. Varför byter folk för? Hur lyckas man bli måltavla för spam och reklam? Själv har jag haft samma adress ända sedan jag först skaffade dator, dvs nån gång i 4an eller 5an. Dom enda skitmejlen jag får är från CSN-kortet och Sydsport men det kan jag stå ut med.


När jag kollade på begagnade cyklar häromdan eftersom Tim och Oskar är i köptankar såg jag en ram som såg ut som om någon gjort något på den som man inte vill göra. Därför vill jag citera Christer Jonasson under en match mellan MoDo och Brynäs: "Hoppas att han hade suspensoar, annars får han ta ett lån på spermabanken"

Av Nandi - 12 februari 2008 22:12

Inget inlägg idag tyvärr, kanske ni bara gillar det :P Kanske ni aldrig hinner läsa alla superviktiga saker som skrivs på denna blogg, eller så sitter ni med den som startsida och uppdaterar med jämna mellanrum för att se om jag skrivit något nytt. Lagt upp en omröstning om hur ofta jag bör skriva. Inte för att jag kommer låta resultatet påverka mig alltför mycket men är dock nyfiken.


Pure natt allihop!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se