Alla inlägg under februari 2008

Av Nandi - 11 februari 2008 22:09

Jag kompenserade helgens bristfälliga sömn med 13 timmar inatt. Två tunnbrödsrullar och lite trafikkunskapsläsning senare var jag redo för dagens första och enda lektion med Mr. "Händerna i taket!" himself. Jag undersöker på hans lektion om omvärldens acceptans mot Israels agerande är rättfärdigat och hittar bara mer och emr fakta som talar om motsatsen. Hela Israel-frågan är ju bara sjuk. Hur kan britterna först hjälpa araberna att mota bort turkarna från Palestina och sedan ge bort landet till judarna? Och hur kan man seda låta Israel erövra större och större områden och fördöma araberna när dom blir sura över det?


Kommentar överflödig


Efter skolan gick jag hem och en del tid försvann nog framför datorn för just nu kan jag inte minnas vad jag gjorde. Eller jo juste! Jag tog ju en promenad på 6-7km med min kära mor, så var det! Påväg hemåt hade jag Eminem i ena örat (luren), låtar från hans gamla "The Marshall Mathers LP". Blir nästan alltid på gott humör när jag lyssnar på dom. Som mamma sa så måste det ha varit en bra tid i mitt liv då jag lyssnade på dom låtarna och att den känslan kommer tillbaks. Jag minns att det var hos den gode Viktor Brunk samt hos Erik och Elias Svedberg som jag brukade lyssna på Eminem, kanske i 4:an eller något sådant. Sedan lyssnade jag på The Latin Kings medan Viktor lyssnade på Fattaru (som spelade in sin skiva på TLK:s skivbolag) och vi brukade sjunga me i varandras texter. "Bättre och bättre, dag för dag" av Fattaru, versen om alkisen som behöver ny lever lever kvar inom mig som en påminnelse av tider som varit.


Lite senare pallrade jag mig hem till Elin H där Hanna var som vanligt (inget fel med det, bara mysig ju!). Vi diskuterade fest, sprit, kramar och Winnerbäck. Vi ska också blir ännu bättre på att visa uppskattning. Tack för att ni finns!


På tal om fest och sprit vill jag citera Rickard Fagerlund på Staffan Lindeborgs fråga om det sups för mycket inom svensk ishockey: ”TVÄRTOM!”

ANNONS
Av Nandi - 9 februari 2008 23:07

Gick och la mig klockan 7 i morse på mitt liggunderlag i min sovsäck längs en utav väggarna i lokalen. Sova i sovsäck är någon av det skönaste som finns. Mycket bättre än säng. Dock skulle man bli klassad som dåre om man sov i sovsäck på liggunderlag hemma så sängen får duga. Jag ställde klockan på 10:30 för att inte sova bort för mycket tid. Dock vaknade jag klockan kvart i 10 och kunde inte somna om då jag kände mig pigg. Det blev bara att gå upp och börja en ny trevlig LAN-dag.


Melker och Gustav har hittills gjort mig något besviken genom att bara sitta och spela WoW hela tiden. Det kan dom lika gärna göra hemma. Som vanligt är det dock skön atmosfär, värme, härligt surrande från datorer och skön musik som pumpas ut genom Melkers högtalare.


Har avlagt två besök hos världen idag. Ett var en promenad till "bingan" med ett gäng andra. Köpte där en limpa franskbröd för 9kr som jag tryckte i mig hälften av till lunch, utan pålägg. Den andra gången jag klev ut var när jag tog mig hem för lite middag bestående av mammas goda saffranslax med nudlar.


I cs-turneringen har jag och Othiss lyckats ta oss till final där vi ska möta Simon och Tim. Noteras skall att jag endast spelar cs på LAN medans i alla fall Othiss och Simon spelar mer regelbundet. För en stund sedan visade Melker några filmer utav honom och hans klasskamrater (varav några är på lanet) från när dom gick i mellanstadiet. Emil hade långt hår och såg ut alldeles för mycket som en tjej. Detta och många andra saker framkallade mycket skratt bland oss 8-10 personer som kollade på det. Bilspelet Flatout 2 har spelats ivrigt av mig, Tim, Andis, Elias, Hugo och Kristina. Efter att ha utklassats av mig i "bowling" på Flatout har Kristina nu krävt en revansch. Detta, finalen i cs-turnering samt Hide and Seek väntar under natten.


Några utav lanarna hittade något som verkar vara en koncentrerad form av Red Bull på "bingan" och därför vill jag citera Åke Unger: "Här kommer Magdalena Forsberg i koncentrerad form!"

ANNONS
Av Nandi - 8 februari 2008 19:27

Kunde idag sova tillräckligt mycket för första gången på länge. Idrotten var inställd och jag gick upp 08:20 för att ändå ha god tid på mig. Jag avskyr att stressa på morgonen. På mattelektionen fick Janne mig äntligen förstå hur man räknar med andragradsekvationer, fantastiskt. Nu fattas bara att komma ifatt dom 10 sidor man ligger efter så att man kan klå John även på detta prov. I och för sig är det verkligen hans tur och vinna.


En fågel viskade i mitt öra att engelskalektionen var inställd, nej ja skoj det var Filip. Efter en stunds tvekan med anledning av vår källkritiska hållning blev jag övertygad. Det innebar att idrotten, filosofin och engelskan var inställda samma dag. Alltså var det bara att ta sig hem efter lektionen för att läsa klart Candide och virka lite samt packa ihop datorn med tillbehör, tandborste, tejp, multiverktyg, kalsonger, strumpor, cola, bravo-juice, mibilladdare, sladdar, sladdar, sladdar, toapapper till när någon spiller cola överallt, inneskor, extra hörlurar, switch, sovsäck, liggunderlag med mera med mera. Nandihack på Fenix väntade!


Efter en stunds ommöblerande och bärande av bland annat högtalare började folk droppa in. Detta är första lanet på länge där jag verkligen gillar alla som är med!


André "Nandi"

Melker "Swarly" Andersson
Elias "Exelen" Söderström
Andreas "Andis" Ahlström
Kristina Backman

Tim "Rumpan" Rosvall
Hugo Mellbris
Viktor "Brunk" Brunk
Gustav Ahlström
Emil "Mille" Odén
Johan "Stux" Stuxberg
Harald Mellbris
Davis "Othiss" Othberg
Simon "Dranz" Östergren
Oskar Annas
Robin "Malma" Malmström

Emanuel "Manne" Reich


Hittills har jag fixat med nätverk, lagat Stux dator, spelat WC3, Flatout 2 och lyssnat på musik. Ikväll strax efter klockan 22:00 blir det CS 2 on 2-turnering med lottade lag. Då börjar saker på riktigt!


VG+mannen har idag övergått från att ta ut sina aggressioner i datorspel till att ta ut det "IRL". Här har ni bildbevis från svenskaprovet som han fick VG+ på två gånger.


May VG+ burn in hell!

Ashes to ashes, dust to dust

Av Nandi - 7 februari 2008 19:12

Spanskaprovet gick bra. Kom dock inte på vad "köra" heter på spanska så när jag på det främmande språket skulle förklara vad chófer (chaufför) betydde så blev det översatt till svenska något sånthär: Personen som kan hantera exempelvis en ambulans eller buss när andra personer finns i. En pilot är en chaufför för ett flygplan.
En omväg, men kanske går ändå. Man är ju inte chaufför bara för att man kör ett fordon, man måste ju ha någon annan i för att räknas som chaufför, eller?


Svenskalektionen var pure när vi gick igenom vilka speciella ord vi ungdomar använder. Ganska oseriöst men läraren förstod nog inte riktigt det utan trodde på allvar att vi brukade säga putt i lommo gutt u ha med mera. Pure tog vi dock med, viktigt, viktigt, och jag påpekade också att vi hade Edvard och Björn att tacka för uttrycket. För er som inte vet det ersätter "pure" "najs" och uttalas pjår. För att det inte ska gå inflation i ordet rekommenderas dock att fortsätta använda "najs" och spara "pure" till dom puraste tillfällena!


Fenix fick kraftigt sänkt betyg på dagens uppgift då dom i sista ögonblicket lät oss veta att vi behövde en 18-åring i alla fall, trots att jag fyller om en månad. 18-åringen skulle enligt dom vara till för att klara eventuella inbrottstjuvar och psykfall eftersom Fenix ligger på korpenområdet (jag skojar inte, dom sa så). Efter en stunds rundringande påminde Tim mig om att Oskar Annas finns. Jag hade inte tänkt på Oskar eftersom jag aldrig uppfattat honom som någon LAN'are men Tim påpekade att eftersom han går El/Data på gymnasiet så borde det finns något intresse. Mycket riktigt, jag ringde Oskar och pålitlig som han är svarade han ja. Oskar kan man verkligen lita på. Jag hoppas också att han förstod att jag inte bjöd honom enbart för att vi behövde en som var 18 utan för att vi också gillar honom.

Efter ringandet förberedde jag och Melker rummet på övervåningen där vi ska vara. 16 personer blir vi.


Imorgon är det ingen idrott, så börjar vid kvart i 10. Ingen filosofi heller så efter det är det håltimme. Mig veterligen har ingen pratat med Jenny om att tidigarelägga engelskalektionen, men man kan väl storma hem till mig på hålan om det är så att man inte har något för sig.


Med anledning av att man dricker en hel del koffeinhaltiga drycker på LAN vill jag citera fd. förbundskapten i cykling, Åke Nilsson: "Jag dricker en kopp kaffe innan loppet för att få i mig lite nikotin."


PS: Hade igår läsarrekord, 41 unika personer läste bloggen igår! Man ska inte banka på egen trumma, men jag tyckte det var rätt mycket!

Av Nandi - 6 februari 2008 16:49

Måste säga att jag delvis kan hålla med Henrik i hans kritik mot Fenix, dom är lite småjobbiga. Har frenetiskt försökt få tag på dom hela eftermiddagen på tre olika telefonnummer men dom svarar inte någonstans... Katja ringde i morse när jag var i skolan och bad mig ringa upp men har försökt 5-6 ggr dom senaste tre timmarna. Det jobbiga är att det finns en liten risk att dom har beslutat att inte bevilja oss lokalen för helgens LAN och då skulle det vara lite jobbigt att bara någon dag innan försöka få tag på alla 12-14 personer som räknar med att infinna sig på fenix på fredag eftermiddag för att meddela dom om läget. Förhoppningsvis vill Fenix bara kolla läget och säga att allt är lungt men tills jag vet det säkert kan jag inte riktigt slappna av.


Efter att ha skrivit stycket ovan åt jag middag och efteråt ringde jag Fenix. Allt verkar vara som det ska, men Hugo ska vara ansvarig. Personen jag pratade med sa att det var för att Hugo är 18 år men jag tror hon missförstått dom andra som nog menade att dom litade tillräckligt på Hugo för att ge honom ansvaret, han är ju där ganska ofta. Jag valde dock att inte säga att Hugo är 17 år med risk att få en massa krångel. Förhoppningsvis blir han inte tvungen att visa leg eller något så att vår plan går i stöpet


Måste tacka för era åsikter angående 18-årsfirandet! Lutar väl åt att försöka hyra någon lokal och köra lite fest där med "vänner jag vill ha omkring mig" som Elin sa. Har inte tänkt börja mitt artonde år med att supa mig full, dock kanske lite symboliskt drickande, jag vet inte. Jag är väl något av en nykterist även om jag hellre dricker glögg/cider med låg alkoholhalt än ingen glögg/cider alls. Jag kommer därför inte glädjas över min ålder för att jag får köpa alkoholhaltiga drycker och inte heller för att köra bil eftersom jag fortfarande har en lång väg kvar till körkortet som inte lockar mig särskilt mycket. Nej, det jag verkligen ser som positivt med min ålder efter min födelsedag är att jag när det är LAN-dags kommer kunna arrangera, bjuda personer och boka lokal på Fenix helt själv om jag så skulle vilja det! Visst är jag ironisk, och lite nördig på samma gång, men ärligt talar känns det inte som om jag kommer kunna märka någon större skillnad efter 18-årsdagen. Eller jo. Istället för att mamma ger mig studiebidraget i handen varje månad kommer jag tvingas överge mina kära kontanter för ett jävla bankkort. Kontanter är så mycket trevligare än kort, jag vet inte varför, det bara är så. Blä!


Jag vill hedra den tappre VG+ mannen (som nickar "Stör Ej: Dödar VG+bottar på BF2 - Jävla fan.", så pure) i vår klass som istället för att bryta ihop och ta livet av sig tar ut sin agression på botarna i singleplayerläget i Battlefield 2. Prov efter prov ligger han enstaka poäng under MVG-gränsen, trots att han pluggat livet ur sig och kan allt möjligt som sen inte kommer på provet och trots att han fyller textraderna ser lärarna ändå inte arbetet som ligger bakom. Vi lider nog alla med dig!


Med anledning av att VG+ mannens resultat kanske beror på att hans "nederlag" med att få VG+ på föregående prov kanske påverkar honom negativt även på nästa prov vill jag citera Radiosportens reporter under en intervju med bågskytten Magnus Petersson: "Hur länge sitter en dålig pil kvar i huvudet?"

Av Nandi - 5 februari 2008 22:07

Nu sitter jag här igen klockan 10 och skriver. Varför kan jag inte komma på att jag ska skriva tidigare? Hade egentligen glömt eller omedvetet struntat i att skriva ett inlägg idag men blev så inspirerad av Edvards återuppståndna skrivlust att jag bara var tvungen att skriva någonting.


Kände mig helt borta idag när jag kom till skolan vilket Elin väldigt snabbt märkte. Efter lite hemmastekt hamburgare på håltimmen var jag dock pigg lagom till filmen Freedom Writers på roxy. Filmen var onekligen bra och inspirerande men jag tycker det finns lite för många filmer med just det temat, tror faktiskt jag sett två andra liknande, detta trots att jag väldigt sällan ser på film. En ung och inspirerad lärare kommer till en skola med oinspirerade elever utan framtidshopp men lyckas mirakulöst nog vända på allting. Det är märkligt hur så många sådana filmer kan göras när dom alla är verklighetsbaserade. Finns det verkligen så många otroliga lärare eller lyckas dom bara göra film på varenda en?


Min 18-årsdag närmar sig, sakta men säkert och obönhörligt. Jag måste ändå säga som min gode vän Gustav, det är sorgligt att fylla år. Man påminns om tiden man lämnat bakom sig för alltid. Man ser tillbaks på den med längtan och ånger för allt man inte gjorde annorlunda. Man får väl försöka se det positiva, som ju trots allt överväger till 99%, hur fantastisk ens barndom var och hur det har format ens personlighet positivt. Ett annat bekymmer är ju hur och om man ska fira. Jag har inte haft någon större uppståndelse på min födelsedag dom senaste åren men 18-årsdagen är ändå lite speciell. Ska man fira väldigt litet och spartanskt eller ska man bjuda in alla sina vänner till något större arrangemang? 12 mars är dagen, samma datum som min pappa fyller år på.

Snälla, kommentera, ge förslag på vad jag ska hitta på, hellre dumma förslag än inga förslag!


Apropå firande vill jag citera Lasse Kinch: "Ja, man skulle kunna säga att det är ett jubileum nu när Bergqvist gjort sitt sextonde VM-mål..."

Av Nandi - 4 februari 2008 22:28

Trevligt att ha mor tillbaks på hemmaplan även om det har varit skönt att vara själv också. Efter lite tacopaj med Elin på hålan kom mamma hem och vi kollade på bilderna hon tagit. Jag längtar verkligen när man ser Atlantens vågor, brunröda berg, palmer och god mat. Bilderna ger en i alla fall en illusion av att man är där.


Hem från Spanien tog mamma med sig en burk Nesquik drickchoklad. Den är ungefär som Oboy men mycket godare vilket bland annat en gnutta kanel bidrar till. Det har ett par gånger dykt upp i affärer på Gotland men har lika snabbt försvunnit igen. Jag har frågat på flera butiker men dom säger att deras grossist inte har det. När MAXI äntligen kom hit antog jag att även Nesquik skulle följa med på köpet men icke. Har bara varit där tre gånger och det var ett tag sedan men då fanns det inget i alla fall.


Vi blev bjudna på pizza hos familjen Mellbris idag. Väldigt gott och alltid lika trevligt att träffa dom två bröderna! Borde ha räknat matte, pluggat spanska och läst Candide idag men det skjöts upp av någon som av någon anledning gillar att ha saker som tynger en. En annan sak som ständigt skjuts upp är valet till 3an. Jag vill inte välja matte C, jag vill inte välja filmkunskap A eller psykologi B men ändå måste jag. Jag vill ha både historia C och samhällskunskap C men det går bara att ha det ena. Usch!


Nu är klockan snart halv 11 så jag kommer vara trött imorgon. Jag lär mig aldrig att jag ska gå o lägga mig 10 för att vara helt pigg dagen efter. Med anledning av att jag träffade på Lasse, Mannes pappa, idag så vill jag dra ett utav Lasses favoritcitat i sportsammanhang, nämligen ett utav Bosse Hanson: "Innern går ohyggligt fort...och han faller!!! Nej, ursäkta, det var en längdhoppare."

Av Nandi - 3 februari 2008 19:59

Jag tycker faktiskt jag har varit riktigt duktig idag. Dagen började vid 9-tiden med en dusch och bloggläsande. Efteråt märkte jag att trots att jag dammsög i fredags var det återigen något smutsigt, för smutsigt för att skura i alla fall. Efter att ha dammsugit hela lägenheten letade jag fram en dammtrasa och dammade överallt också, till och med ovanpå köksskåpen där det nog inte hade dammats på länge. Sen var det fram med såpa, skurhink och svabb för att skura överallt. Lite paj blev det till lunch och sen skurade jag badkar, handfat och toalett också. Jag körde ett träningspass till lite skön musik och gick ut med sopor samt gjorde idrottshemuppgiften, läste engelskalärarens dokument om bakgrunden till filmen (Freedom Writers?) som vi ska se i veckan. Efter att ha ätit en av dom tristaste Billys någonsin (först smälte inte osten och när jag körde in den i micron igen så verkade den bara bli torr (brukar tycka Billys är helt okej annars)) så diskade jag veckans minsta disk, det var bara mina glas och tallrikar eftersom jag tyvärr inte haft folk här på te/kaffe/pannkakskalas/tacos dom senaste två dagarna :D


Idag var också sista dagen innan mor min kommer hem igen efter sin resa. Anledningen till att jag städat är just det, hon fyllde ju 50 i torsdags så jag tyckte det kunde vara lite trevligt att göra hemkomsten till ett rent nöje. Jag vill tacka alla mina härliga vänner, gamla som nya, som gjort denna vecka till en utav mina trevligaste veckor på länge!


En sak som jag verkligen känner att jag insett denna vecka är att jag tycker det är riktigt skoj att laga mat. Jag ska nog försöka göra det oftare. Jag har också insett hur tråkigt det är att sitta och äta ensam, även om goda vänner har gjort mig sällskap vid matbordet upprepade gånger denna vecka. Trots att jag och mamma inte pratar särskilt mycket under måltiderna, ja över huvud taget pratar vi ganska lite, så gör det ändå en otrolig skillnad med någons sällskap.


Nu ska jag gå igenom trafikkunskapen lite snabbt inför morgondagen och sedan ska jag gå o lägga mig i god tid. Med anledning av att springningen förhoppningsvis snart ska komma igång igen vill jag citera en okänd BBC-kommentator: "Det märks att Calvin Smith är en bra löpare, hans knän och armbågar rör sig åt samma håll!"

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se