Alla inlägg under mars 2008

Av Nandi - 20 mars 2008 19:45

Redovisningen på engelskan gick oväntat bra. Trevligt var också att se att det inte bara var vi som var aningen ofärdiga/oförberedda. Jag tyckte lite synd om Hanna, som ensam höll i hela redovisningen, med tre gruppmedlemmar som stod tysta bredvid. Hon gjorde det otroligt bra, men det är ändå alltid jobbigt när man tvingas ta allt ansvar själv.


På håltimmen spelades Zatacka (Achtung die Kurve) med bl a Johan, Patrick m fl. Sammanlagt var vi typ 5-6 pers och hade riktigt skoj. Mitt i en runda känner jag dock en hand sättas mot min rygg. Handen förs sedan långsamt uppåt i en smekning och jag tror först det är Benjy (han brukar göra så på folk), men sedan hör vi alla biblotekariens röst säga att vi inte får spela här. En rysning går genom hela kroppen och äcklad tar jag mig ut till kaffis med några andra. På vägen visar det sig att Max och Benjy låg bakom grejen. Max hade tydligen gått till biblotekarien och påstått att han inte kunde få arbetsro då några satt och spelade och skrek vid en dator. Biblotekarien hade gått och sett efter, men hittade inga som skrek, så Max hade varit tvungen att peka ut oss. Max får därför förbereda sig på att behandlas något omildare på denna blogg en tid framöver. Anmärkas kan att han inte åt upp sina bruna potatisar till lunchen, som han och partiet han tillhör tvingat på oss stackars elever.


I kaffis diskuterades knarkhärvan som polisen nystar upp. För en gångs skulle verkar gotlandspolisen vara lite på hugget. Det är dock sorgligt med alla som går och är sura på folk som angivit andra. Jag är övertygad om att flera personer kommer räddas ur "träsket" tack vare detta och jag tror också att flera av dom om 10 år kommer vara glada över vad som hänt nu. Det är också tråkigt att höra att folk fortfarande tror att cannabis är helt och hållet ofarligt..


Efter skolan spelades det lite Zatacka med Johan, Patrick och Joanna (m fl). Sedan gick jag hem, åt en billys med banan, curry och extra ost och sedan drog jag ut och cyklade en stund med Manne. Mycket trevligt att han ringde måste jag säga! På ÖB:s baksida hoppade vi på lite lastpallar och Manne fick lite ont (litotes). Han har, precis som jag, långa piggar på pedalerna (3-5mm) och dessa borrade sig in i smalbenet och rev upp långa spår, för han har ännu inte införskaffat benskydd. Vitt brosk skymtade innan det täcktes med blod. Blä!


Nu har jag fått hem en ny liten hårddisk på 500GB så för tillfället har jag 1570GB, men 250 av dom ska Hugo köpa för att utöka sina fjuttiga 40. Jag planerar att åter igen installera Vista och köra dual boot tillsammans med XP. Självklart ska jag också passa på att omstrukturera lite på datorn, så jag har i alla fall någon dag eller två att fördriva med detta under lovet.


Har idag lyssnat in mig lite på In Flames och Ill Niños nya album (två olika alltså) och båda dessa kan starkt rekommenderas till andra metal-diggare! Särskilt "Formal Obsession" på Ill Niño-plattan fastnade jag för.


"Jag trodde rutan var nedfälld, men jag märkte när jag stack ut huvudet genom den att den var stängd." 

ANNONS
Av Nandi - 19 mars 2008 16:56

Vid frukosten i morse upptäckte jag ännu en skrift av Wera Svensson på ledarsidorna i GT. Förra gången försvarade hon lärare som sparkar barn och hade som argument att "vi vill väl inte ha ett samhälle där barnen styr". Denna gången försvarade hon gasledningen och riktade kritik mot dom som argumenterade emot den i kommunfullmäktige, bl a vår kära Brittis. Det som stör mig är inte hennes åsikter, även om jag tycker dom är aningen rubbade, utan hennes retorik. Hon överdriver och generaliserar så att hon framstår som okunnig och vilseledd. Det skrämmer mig att det tydligen finns såna personer bland dom styrande i samhället.


På svenskarbetet fick jag VG++ med motiveringen att jag inte använt Times New Roman, men om jag bara ändrade teckensnitt och skrev ut den igen skulle jag få ett solklart MVG. Här värnar vi inte om miljö och skolans bläck inte. Det hade räckt med en liten anmärkning, vad tjänar det till att jag ska visa upp att jag kan ändra teckensnitt? Fjantiga principsaker. Tur att TNR inte är standardtypsnitt i nya Word. Det kanske blir ändring när skolan går över till det. Calibri FTW!


Har idag ansökt om ett ICA Bankkort. Då får jag ett konto med internetbank och kortet är även ett MasterCard. Det är dock aningen motvilligt då jag starkt föredrar kontanter framför kort.


Jag är i stort behov av en annan mobiltelefon. Min nuvarande T610 driver mig till vanvett. Frågan är om det är mest värt att köpa ny för 500-700kr (vill inte ha nåt dyrt och ömtåligt i fickan när jag är ute och cyklar eller dylikt) eller om någon har en fullt fungerande som bara ligger och skräpar som man kan få köpa för en billig peng. Folk köper ju nya mobiler hela tiden så nog borde det väl finnas några på lager?


"Jag har aldrig krockat förr, ändå är det min fru som brukar köra." ANNONS
Av Nandi - 18 mars 2008 17:27

Nu är all mat från i lördags uppäten. Skoldagen var lika trevlig som dom flesta andra. Björn sken på dagens första Petterlektion när han pratade om Tjetjenien på sitt typiska humoristiska men ändå allvarsamma sätt. Lite retorik-feeling fick en att längta tillbaks lite. Jag blev ju lite sugen i måndags då jag såg att Uppsala Universitet tillhandahåller "Kandidatprogrammet för retorisk och litterär kommunikation" och "Retorik" som huvudämne. Dock undrar jag om och vad man får för jobb med en sådan examen.


På håltimmen knåpade jag och Benjy ihop någon form av manus till scenen vi ska spela upp på engelskan. Verkligen skönt att Benjy är med och jobbar i alla fall. Annars hade det nog blivit ruggigt trist. Det blir absolut inget bra arbete då gruppen är allmänt omotiverad och vi knappt haft någon tid på oss. Dock verkar Jenny förvänta sig topprestationer och förstod inte alls hur vi kunde tycka att vi haft för lite tid. Ibland är hon riktigt jobbig..


På den andra Petterlektionen satt "alla" (enligt Haak) på en bänk längst bak. Kate, klassens ryss, redovisade på förvånansvärt god svenska. Filip fick John att börja gråta genom att rita på tavlan på sin redovisning. Vi, eller jag, småskrattade också åt alla som sa "efter efterkrigstiden" när dom pratade om tiden från 1945 och framåt. Jag skulle nog valt "under" istället. Egentligen måste vi väl fortfarande leva i efterkrigstiden. Alla borde alltid levt i efterkrigstiden. Eller när inträffade det första kriget?


Nu på eftermiddagen var jag hos min akupunktör. Lite nålar i fötter och handleder som vanligt men han använde denna gång också en nål-hammare. Det var ett svängigt gummiskaft med ett litet hammarhuvud i gummi längst fram. På detta satt kanske 8-10 små nålar och denna användes för att minsshandla mina fötter lite. Det stacks lite, men inte så att det gjorde ont. Han pratade som alltid lite om österländsk filosofi under tiden. Fascinerande tycker jag. En helt annan världsåskådning än vår.


Saknar cyklingen nu... Har inte haft ork de senaste veckorna men hade tänkt börja denna vecka eftersom Oskar antagligen har en hoj nu. Dock har vi tydligen inte riktigt vädret med oss. Kallt och nederbörd verkar vänta. Kanske blir det bättre till lovet. Då blir det nog en del läsning också. Fick ju flera häftiga böcker i födelsedagspresent. Tre stycker av Fjodor Dostojevskij som lär vara riktigt bra och så är det ju nästan ett måste att läsa någon av honom om man har några ambitioner att vara allmänbildad. Ryska tegelstenar kallar mamma dom och säger att dom sovjetiska författarna fick betalt för vikten på böckerna. Därför menar hon att dom är aningen utdragna. Det visar sig. Så har vi Kejsar-böckerna som jag fick av den gode John. Dessa är nog mer lättlästa, så vi får se vilka jag börjar med.


"Den döde kom cyklande från vänster."

Av Nandi - 16 mars 2008 20:40

Jag vill tacka alla som var närvarande igår för en supertrevlig kväll! Det var en hel del arbete och planering innan men det var det värt. Det var verkligen häftigt att ha så många otroliga vänner, låtsas-mostrar och extrafamiljer samlade på samma plats. Vissa träffar man oftare än andra och vissa har spelat en större roll i mitt liv än andra men alla har ni en plats inom mig. Det värmde att ni kom!


Ett extra stort tack till alla som hjälpte till med förberedelser och annat. Presenterna jag fick var otroliga, högt över förväntan! Jag fick det jag önskade mig plus saker jag glömt att önska mig men som ni ändå lyckades pricka in. Utan att ljuga eller överdriva så var det inte en enda present som jag var lite missnöjd med och det är ovanligt.


Det var inte bara ett vanligt födelsedagsfirande utan också en markering för en vändpunkt i familjen Bryntessons liv. Snart flyttar mamma hemifrån, närmare bestämt till Värmland, och jag ska fixa någon form av eget boende när mamma säljer lägenheten. Tack vare några utav presenterna är jag nu aningen bättre förberedd på denna förändring.


Mycket har jag kunnat se tillbaks på och uppskatta fullt ut först idag. Ibland behöver man en natts sömn för att låta saker sjunka in.


Tack återigen för att ni kom, för att ni finns och för att ni förgyller mitt liv! Tack även till er som inte var där men som ändå finns i mitt liv.


"Min bil rullade när den stod still."

Av Nandi - 15 mars 2008 13:58

Dagen har hittills gått åt till förberedelser. Ska käka nåt och duscha och sedan förbereda lite till. Ska bli trevligt att kunna slappna av lite sen, mamma och Tina sköter väl det mesta under kvällens gång. Elin och Nils kommer till lokalen lite tidigare och hjälper oss fixa till det sista.


För att förtydliga fyllde jag år i onsdags men firar det idag då onsdagar är lite osmidiga. 


Orkar inte skriva nåt mer nu, har väl inte direkt tid heller. Men ha det bra alla bloggläsare!Mycket handlar om prioriteringar här i livet, på tal om ingenting, så här är dagens: 


"För att undvika att köra på bilens stötfångare körde jag på fotgängaren." 


Av Nandi - 14 mars 2008 16:49

Mamma lagar mat till imorgon och ha gjort det större delen av dagen. I början var det ju tänkt att vi skulle bjuda runt 25 pers. Allt eftersom har det dock bara blivit fler och fler, man känner egentligen väldigt många, och jag har därför tvingats vara ganska restriktiv med inbjudningarna. Det känns lite trist att inte kunna bjuda alla man är eller har varit polare med och hela klassen, men det kommer ju bli så mycket folk att jag knappt kommer ha tid att prata med alla :P Att fixa och förbereda för 40 pers är ändå ganska jobbigt när alla ska ha mat, dricka, musik osv.


Igår var jag och mamma bjudna till familjen Brunk. Det var väldigt trevligt och tacos och daimtårta satt fint. Viktors lille (6-årige?) halvbror var rolig och strax innan vi drog upplyste jag Viktor om att han kunde ha två skärmar inkopplade samtidigt så att han kan se vad som händer på MSN och vilken låt som spelas samtidigt som han spelar spel i fullskärm. Jag tyckte det var lite fånigt med en flatscreen som bara stod och samlade damm.


Idag bestämde vi att det var badminton på gympan. Det var roligt och långt ifrån lika jobbigt som att spela med Lasse (kan ha berott på att vi spelade dubbel iofs). Efter gympan gick jag och John till engelskläraren Jennys arbetsrum för att kolla om hon hade möjlighet att ändra tid på lektionen så att vi skulle få slippa en del av håltimmen som uppkommer på fredagar pga den ännu icke påbörjade filosofikursen (ryktet går att läraren har cancer, men jag tror inte riktigt på det). Efter en liten stund kom även Elin dit då hon kommit att tänka på precis samma sak. Jenny fixade så att vi fick börja runt en timme tidigare, något som var väldigt uppskattat tror jag.


Matten var faktiskt rolig idag och likaså engelskan men det är inte lika ovanligt. Vi satt och arbetade vid datorer i klassrummet och när läraren gick ut fick Björn och Benjy en idé. Dom tog helt enkelt av sig tröjorna så att dom satt i bar överkropp vid datorerna i klassrummet. Efter hand övertalade dom fler och fler att hänga på och sätta sig vid samma bord så tillslut var det bara Max och Alex som bestämt vägrade. Då satt typ 5 killar i bar överkropp och Ella vid ett bord (Ella var tråkigt nog påklädd). Elin var snabb på att ta fram kameran så snart ligger det väl lite bilder på bilddagboken och facebook. Jennys reaktion var lite oklar. Efter ett tag tog vi på oss tröjorna då skolan vägrar hålla temperaturen högre än nödvändigt.


"Eftersom detta var enda vägen hem, krockade jag med älgen."

Av Nandi - 13 mars 2008 18:15

Det är en ny människa som skriver detta inlägg. Jag är nu ännu torrare, tråkigare och vuxnare än förut. Jag ska börja pensionsspara, skaffa försäkringar och gå i kostym jämt.

Nej, allvarligt talat så har inte mycket hänt med mig förutom att ännu en dag försvunnit ur fysisk existens. Nu finns den bara som ett minne hos alla oss som upplevde den. Jag blev väckt 10 minuter innan klockan skulle ringa av en sjungande mamma. Tre par Karlen-strumpor rikare (ett par med Bob Marley, ett med Che Guevara och ett svart) tog jag en dusch och kom sedan ut i köket där mamma gräddat vofflor som serverades med sylt och grädde. Proppmätt tog jag mig till skolan och Maggans lektion. Vi hade en svenskrapport som skulle lämnas in idag, torsdag. Alla uppsatser och rapporter brukar skickas till läraren via urkund, så jag utgick från att så även var fallet denna gång. Då får man tid att skriva till kl 23:59 den dagen då det ska lämnas in. Min plan var alltså att slippa jobba med det på födelsedagen. Maggan förstörde alla planer genom att säga att hon ville ha en utskriven version i handen på torsdagens lektion eftersom hon tyckte det var jobbigt att skriva ut arbeten som skickats via mail...


På petterlektionen var det nutidsorientering med "elitlaget" bestående av Björn, John, Max och mig. John skrev, jag dikterade och Björn och Max diskuterade allt som inte hade med tävlingen att göra. Miljöpartiets utrikespolitik var ett hett ämne Björn och Max emellan och Björn drog den klockrena paralellen: "Utsläppsrätter är ju lite som sockerbetor."

När jag kom hem fick jag en rad grattis-sms och halva min kontaktllista gratulerade mig på msn under eftermiddagen. I övrigt var det väldigt lungt. Elin satt i boblioteket med sin vän Julia och undrade om dom kunde komma förbi en stund på lite fika. Det var ju inga problem och efter att ha tagit genvägen förbi ÖB och nästan åkt vilse kom dom tillslut. Jag fick såpbubblor som representerade den gångna delen av mitt liv och en burk öl som representerade min framtid. Sedan drack vi te, åt våfflor och kakor och pratade. Lite senare visade Elin bilder på facebook och bilddagboken. Den av dom planerade korta fikan blev ett antal timmar trevligt socialiserande och det var skoj att träffa en Elinpolare :) När dom drog hade jag inte längre någon ursäkt att skjuta upp svenskan så den tog upp större delen av den återstående kvällen.


Nu ligger jag en dag efter i bloggskrivandet men det får nu ursäkta. Kanske hinner med nåt senare ikväll efter att jag varit och gratulerat Viktor Brunk på hans födelsedag!


"Olyckan berodde på att vägen svängde och var bevuxen med buskar och träd." 

Av Nandi - 11 mars 2008 15:00

Har egentligen inte tid att skriva. Var och handlade med mamma på förmiddagen, bunkrade upp lite inför helgen. När vi kom hem kom jag på att mina inlines var i behov av en rengöring. Jag ockuperade diskbänken och tog fram insektsnycklar, trasor och 5-56. Ett hjul i taget rengjordes och smordes och i ett utav dom hittade jag en spik! Efter typ 1,5 timmar var jag klar och hade ätit. Mamma påminnde mig om tandregleringen 45 minuter innan men jag lyckades ändå glömma det och sedan också glömma att jag glömde det. Fem minuter efter min inbokade tid ringde jag, efter att återigen blivit påminnd av mamma, till tandregleringen och bokade ny tid. Det är onsdag nästa vecka klockan 16:15. Påminn mig gärna typ en halvtimme innan om ni kommer ihåg!


Nu ska jag dammsuga mitt rum och sedan baka massa kakor. När jag väl är färdig med det ska jag arbeta med svenskarapporten som jag typ knappt kommit halvvägs med. För att kunna bli klar med den måste jag boka in en intervju med mig själv om datorintresserade ungdomars chattspråk. Problemet är bara att jag gjort flera försök att komma i kontakt med mig själv men jag är tydligen en ganska svåråtkommlig person eftersom mina försök varit förgäves.


Längtar faktiskt lite tills nästa vecka. Då har Oskar förhoppningsvis kommit tillbaks till ön med en ny hoj. Då blir det cykling och förhoppningsvis en uppföljare på förra filmen som spelades in för ett år sedan. Nu väntar vi bara på att Tim ska skaffa ny också. Så hoppas vi att Andis kommer igång riktigt ordentligt och blir helt cykelfrälst :D Manne får se till att befinna sig i stanoch Emil får se till att beställa ny broms!


Imorgon är det min och pappas födelsedag. Grattis till oss!


Idag lyckades jag äntligen hitta en skadeanmälan som passade till dagens inlägg: "Jag skulle fylla år, så jag trodde jag skulle komma förbi."

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se