Direktlänk till inlägg 2 april 2008

Jag saknar retorikens diskussioner

Av Nandi - 2 april 2008 20:04

Årets hittills kanske skönaste cykeltur var igår. John (på inlines) och jag drog till Allé där Oskar redan befann sig med sin hoj och sin BMX. Manne kom inrullande och sedan också Tim, på en stor herrcykel. Han lånade Oskars BMX resten av turen. I börjar var  vi lite osäkra på var vi skulle dra. Allé var ockuperat av skejtare så vi drog till Humlan. Där blev småbarnen lite för jobbiga så vi drog till kyrkogårdsmuren och droppade lite och John begav sig hemåt. Några arga blickat från sura pensionärer fick oss tillslut att packa ner kameran och dra till Atterdags parkering. Efter en stund där tog vi vägen ner genom palisaderna till inre hamnen. Vi hoppade lite på ett ankare men efter några hopp gjorde jag en felbedömning och hamnade snett, ramlade omkull och förstörde två ekrar på bakhjulet. Med lite hjälp från Oskar lyckades jag få bort dom trasiga ekrarna så att jag slapp ha dom skramlande i hjulet. Tim och Manne tränade 180's och Oskar hoppade ner för en trappa. Sen drog vi ut till yttre piren, fast närmast land. Där byggde vi ett dropp som var riktigt läskigt, men efter att ha droppat det två gånger kände jag mig nöjd med mig själv. Oskar, som aldrig riktigt tränat på såna dropp, vågade även han prova. Tim fick punka på BMX:en och vi begav oss hemåt, lagom möra i kroppen.


Petterlektionen idag var riktigt trevlig då argumentation var temat. Visst fick jag argumentera för något jag är emot, men det gick bra. GMO var temat som jag sa i förra inlägget. Lite väl bra gick det faktiskt. Vårt "lag" där två av mina retorikbröder ingick (Björn och Edvard), lyckades mycket tack vare Edvards avslut bestående av en mycket känsloladdad retorisk fråga, ganska hårt mosa motståndarna som argumenterade mot GMO. Det komiska var att när vi sedan skulle ställa oss på en skala för-emot GMO, från ena väggen till den andra, så var jag och Björn längst mot motståndarväggen av alla.


Efter skolan blev det lite cykelnötande med Manne och sedan basketspelande med Gustav, Melker och senare även Gustavs storerbror Martin.


Jag fick en del respons förra gången jag frågade om boende under sommarn, men jag frågar igen. Är det någon som har ett rum/källare/lägenhet i stan som jag skulle kunna få hyra är jag jättetacksam om ni hör av er. Ni som läser denna blogg känner förhoppningsvis mig och ni vet då hur skötsam jag är..


"Patienten måste sova högt under kudden."

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se