Direktlänk till inlägg 19 maj 2008

Feg men på gott humör

Av Nandi - 19 maj 2008 14:56

Dagarna flyger förbi i rasande takt måste jag säga. Lite tråkigt tycker jag då jag gärna drar ut på tiden fram till sommarlovet en månad eller så.

I lördags var vi i Tomtbod och firade Ingas födelsedag. Jag satt inne i en utav fiskebodarna vid en brasa större delen av tiden och diskuterade politik bland annat. När vi skulle åka hem slog det mig att vägarna ute på södra Gotland är roliga att köra på och inte särskilt trafikerade, så jag erbjöd mig att övningsköra. Mamma tyckte jag var lite knäpp eftersom vi var 5 pers i bilen och det bara var jag som var något sånär normal. Det var roligt och gick bra. Dock blev jag aningen stressad ett tag och missade att stanna vid en stopp-markering. Det kom att störa mig resten av dagen och jag kan förmodligen inte släppa det helt på några veckor. Sådan är jag coh därför unviker jag helst att utsätta mig för situationer där jag kan göra misstag.


Igår var det söndag, vilket brukar innebära en grå dag när det man har minst olust med är att sitta och läsa. Så blev det också en stor del av dagen, fram till klockan halv 5 då jag övningskörde  ut till Klinte. Vi var bjudna till familjen Reich tillsammans med familjen Bauer. Efter en god midddag spelade vi ett spel som gick ut på att känna varandra så bra som möjligt. Den enda i det gänget som jag skulle vilja påstå att jag känner rätt bra är Manne, så därför blev det lite mer diskussioner och intressanta samtal. Person A drar ett kort med ett påstående, exempelvis "Skenhelig - låtsas ofta hålla med utan att egentligen göra det". Alla runt bordet ska därefter för sig själva gradera på en skala från 1-4 hurpass bra påståendet stämmer på person A. Även person A ska göra detta. När alla bestämt sig visar alla upp vilken gradering dom valt. Person A's gradering måste stå fast. Dennes uppgift är att försöka övertyga dom andra om att person A's gradering är riktig. Om tillräckligt många av dom andra ändrar gradering till den som person A förespråkar så får person A poäng.

Detta ledde till en hel del intressanta diskussioner. Jag fick kortet "Feg" och graderade mig själv som 3 av 4 på feghet. Dom flesta andra runt bordet graderade mig som 1 eller 2, vilket såklart sporrade en diskussion. Jag vill bestämt påstå att jag är en ganska feg person. Anledningen till att detta kanske inte syns för andra är att dom saker jag väljer att göra är dom saker jag vet att jag är bra eller rent av bäst på. Saker jag är dålig på eller situationer där jag riskerar att hamna i obekväma situationer undviker jag ofta helt och hållet, såvida ingen annan "knuffar på" mig. Antingen ger jag mig fan på att träna för mig själv tills jag är bra på det innan jag visar det för andra, eller så struntar jag i att göra det. Dom andra argumenterade emot genom att säga att en feg person aldrig själv skulle påstå att han var feg.


"Alltid på gott humör" fick jag också, och graderade mig som 3 av 4 även där. Nästan alla andra graderade mig som en 4. Inte ens Manne hade någonsin sett mig på dåligt humör. Jag måste hålla med om att mitt humör är tämligen stabilt, men dom gånger jag är på såligt humör är ju inte när jag umgås med andra. När jag är på dåligt humör är jag oftast hemma för mig själv. När jag är med andra är mitt humör bra och ni ser mig därför inte på dåligt humör.


"Every man has his own courage, and is betrayed because he seeks in himself the courage of other persons." - Ralph Waldo Emerson 
ANNONS
 
Ingen bild

björn

19 maj 2008 15:59

Det är fegt att alltid döda mig i zatacka. Det borde du jobba på

 
Ingen bild

Johan den Allsmäktige

19 maj 2008 19:03

Det är fegt att klanka ner på mina Zatackakunskaper Björn. Det borde du jobba på ^^

 
Ingen bild

Edvard

19 maj 2008 21:18

Beroende av Zatacka, 5 av 4 :P

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se