Direktlänk till inlägg 21 maj 2008

Hårdvara

Av Nandi - 21 maj 2008 11:50

Fick idag reda på att någon hänt med Max dator. Den hade fungerat fint men så helt plötligt hade det blivit s.k BSOD (Blue Screen of Death) när man man skulle starta Windows. Plötsligt kändes det som om allt arbete jag lagt på att den varit förgäves. Först drabbades jag av lite skuldkänslor eftersom det kändes som om det på något sätt var mitt fel. Men när jag frågade så visade det sig att det blivit likadant på båda operativsystemen (Vista och XP) samtidigt. Det tyder på att det inte har med operativsystemen att göra utan med själva datorn, hårdvaran. Om det är ett gott eller ont tecken vill jag inte svara på, men då är det i alla fall något jag inte kunnat påverka. Ett tips till alla som råkar ut för att datorn plötsligt inte startar ordentligt, kommer in i Windows, är att trycka F8 precis när Windows ska starta. Då kommer det upp en meny där du kan välja att starta med senast fungerande inställningar, eller om inte det funkar, felsäkert läge. Ofta försvinner felet då, eller så har man i alla fall chansen att rätta till det. Startar inte datorn ens i felsäkert läge, då är det något större fel som antagligen kan lösas med en ominstallation av operativsystemet. Om inte heller det fungerar tvingas man resetta BIOS och felsöka hårdvaran och det är betydligt krångligare. Det med Max dator känns i alla fall rätt surt eftersom det fungerade så bra innan.


Jag är cykelsugen men Manne svarade inte när jag ringde. Han är ju ledig på onsdagar och brukar ha lust att dra ut. Nu tvingas jag vänta till eftermiddagen då jag kanske kan få med Emil, Oskar, Andis eller nyförvärvade Hannes. Att få med mig Tim vågar jag tyvärr inte hoppas på.


Var föresten på Intersport häromdagen och fick reda på vad jag får i lön och när jag ska jobba. Mellan den 1 juli och den 16 augusti kommer jag jobba 9:15-18:15 tis-fre. På lördagar kommer jag jobba 9:15-16:00. Söndagar och måndagar kommer jag vara ledig, så det är dom dagarna och på kvällar ni ska ringa och fråga om jag är på att hitta på något!


"Those parts of the system that you can hit with a hammer (not advised) are called hardware; those program instructions that you can only curse at are called software." - Okänd

 
ANNONS
 
Ingen bild

Max

21 maj 2008 21:18

Hehe, jo det känns lite jävligt.. Precis när man fick den så måste man skicka tillbaka den..

 
Ingen bild

Nandi

21 maj 2008 21:32

Mm, verkligen trist. Du har inte varit tillräckligt sur på dom så att dom kompenserat dig på något sätt än?

 
Ingen bild

Max

21 maj 2008 22:53

Ska försöka vara det.. De kanske kan ge mig en schysst väska till den.. Vore ju något..

 
Ingen bild

Stux

26 maj 2008 11:54

Du har beviserligen instalerat windows cp. ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se