Direktlänk till inlägg 23 maj 2008

"Esbjörnblogg" och Andis på TV

Av Nandi - 23 maj 2008 18:03

Grym kväll igår på Munken! Blev bjuden dit av Anja för att jag hjälpt henne med datorn. Mamma kom också dit efter ett tag. Hanna och hennes pappa var där. Vi pratade lite och Hannas pappa gav ett mycket trevligt intryck. Vi stod och trängdes i 30-gradig värme och dålig luft, men det var det värt när äntligen Esbjörn Svensson Trio kom upp på scen! Otroligt musikaliska människor och det syntes tydligt att dom spelat ihop ett bra tag. Dom tog oss med på en njutningsfull musikalisk resa; genom lugna, tysta och vemodiga stycken in i flera minuter långa partier av musikalisk extas, där dom lyckades ligga kvar på topp under märkligt lång tid utan att tappa det minsta av spänningen. Vissa kortare delar med enligt mig typiska "jazzsolon" som jag fortfarande inte lärt mig att uppskatta var också med, men dom påverkade inte helhetsintrycket för min del. Jag lyssnar inte på jazz i övrigt men EST är unika. Har ni ett öppet sinne vad gäller musik och inte har hört dom så bör ni lyssna på skivan Seven Days of Falling. Låten med samma namn är obeskrivligt najs.


Volleybollen på gympan var väldigt rolig, och några av oss fortsatte spela även efter lektionens slut. Om några fler vill vara med gör jag gärna om det nästa fredag på håltimmen.


Ikväll klockan 19:15 ska vi knäppa på SVT2. Då ska nämligen den gode Andis vara med i rutan. Inslaget gäller ungdomars alkoholkonsumtion och reportern hade "oturen" att få tag på en nykterist för intervjun. Enligt någon undersökning drack 50% av eleverna. I min klass på Solberga var andelen mycket större än så. Diskuterade saken lite med Andis som sa att det typ finns två typer av personer. Datanördarna och festarna. Datanördarna dricker mindre och många inget alls. Vissa velar där emellan också och försöker vara med på båda hållen. Detta är såklart skrivet utifrån datanördarnas vinkel. Skulle vara intressant att höra den motsatta.


"Torture numbers, and they'll confess to anything." - Gregg Easterbrook

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tom

24 maj 2008 18:49

Lätt att det blir Volleyboll nästa fredag med! :) Gärna några gånger under sommarn med!

 
Ingen bild

Nandi

24 maj 2008 21:13

Vi kan starta ett litet Volleybollteam o spela nån gång i veckan. Typ söndagar. Då är jag ledig! :D Så kan vi bli grymma på Volleyboll o ha en fin solbränna till i höst!

 
Ingen bild

hannan

25 maj 2008 16:29

EST i mitt hjärta säger jag bara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se