Direktlänk till inlägg 27 maj 2008

Uppblåst ego

Av Nandi - 27 maj 2008 19:50

I min sjuklighet hittade jag plötsligt något som gjorde mig så glad och stolt att jag var tvungen att skriva lite blogg om det. Magontet vägrar tydligen ge upp, men för en stund vill jag glömma det. Sorterade och rensade bland allt jag har nu inför flytten, och kom över ett kuvert med BIUS-dokument (utvärderingar som gjordes av alla elever i många utav ämnena) från höstterminen i 9an på Solberga. Man fick ett gäng frågor om hur man tyckte det gick för en i ämnet, vad man tyckte om lektionerna, vad man satsade på för betyg osv, och sedan fick man tillbaks det då läraren skrivit kommentarer på det. Det kommer väl inte som någon överraskning för någon som känner mig och jag känner att jag kan berätta om det utan att framstå som något uppblåst ego, att jag allt sedan jag först började skolan alltid översköljts av lovord från lärare för mitt lugn, min ordningssamhet, mitt intresse och mina begåvningar. Utvecklingssamtalen som för vissa bestått av klagomål och ibland till och med utskällningar, var för mig ett antal minuters beröm och uppmaningar om att jag skulle fortsätta precis som innan.


Det jag ville gotta mig i var i alla fall korta utdrag ur lärarnas kommentarer på BIUS-dokumenten från hösten i 9an:


Svenska, Marie Rosvall (generellt sparsmakad med beröm och lovord): "André! Du gör en mycket bra insats på svenskan med fina resultat. Din läsförmåga är redan (kanske sedan länge) på den nivå som förväntas efter åk. 9."


Matte, Ted Kahlbom (mina ganska kaxiga svar på BIUS-dokumentet framgår här tydligt): "Du är precis som du själv säger mycket duktig och verkar inte ha problem med något av det vi gör."


Gympa, Ola Granlund (skönaste gympaläraren ever, gillade skarpt mitt ordningssamma sätt, ett "bra!" från ola var ett "superbra!" från andra lärare): "André! Du hade en fin avslutning på vårterminen (i 8an då jag kom på delad förstplats i orienteringen) och jobbade fint med gymnastikövningarna. Den här terminen har börjat bra för din del!"


SO (4 ämnen), Martin Bogaeus (min kanske bästa lärare mågonsin, otroligt engagerad): "Jag har sällan, eller aldrig, varit med om en elev som du, du är fantastisk!! Tips: Släpp dina betygstankar i SO och försök med hjälp av mig att lära dig sånt som du vill lära dig."


NO (4 ämnen), Rikard Blom (en lärare jag först avskydde och som verkade störa sig på mig innan jag fick honom som lärare själv): "André! Du är otroligt ambitiös och lyckas mycket bra i mina ämnen. Högsta betyg i alla NO:ämnen är ett realistiskt mål för dig (som du kan uppnå redan till jul). (Jobba inte livet ur dig bara)"


Engelska, Cecilia De Maecker: "Jag hoppas att du inte blir sliten av att vara så bra. Har du någonsin svackor?"


Istället för att skriva emo-blogg skrev jag detta. Är inte det här bättre? Jag mår lite bättre och ni har sluppit dras ner av deprimerande läsning.

 
ANNONS
 
Tant Ludd

Tant Ludd

29 maj 2008 17:31

Det var som attan

http://sen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se