Direktlänk till inlägg 9 juli 2008

Tack för jättebra service!

Av Nandi - 9 juli 2008 19:45

Vissa gånger känns det som om jag får jättebra betalt för att gå runt o stoppa in skosnören i skorna så att dom inte hänger på sidorna. Andra gånger känner jag mig grym, typ när jag först säljer en sko i storlek 47 till en kund och en halvtimme senare lyckas sälja en i storlek 48,5, plus en sandal till en annan. Det roliga med folk med stora fötter är att dom blir så glada när dom hittar någon sko i rätt storlek att det inte spelar någon roll hur den ser ut. Fick i alla fall lite uppskattning när jag sålt 48,5'an och sandalen, jag fick ett tack för jättebra service (hustrun till gubben med dom stora fötterna sade detta högt så att ingen av dom säkert 20 personerna i rummet kunde ha missat det). Sånt känns roligt, det är höjdpunkterna på jobbet.


Bland störningsmomenten har vi ju dom irriterande 3-åringarna som springer omkring och slår sönder butiken med ett skohorn, eller som byter plats på alla skor som man precis sorterat och ställt upp snyggt och prydligt. Vi har tonårstjejerna som nonchalant tar en tröja från ett ställe, tittar på den och hänger tillbaks den någon annan stans. Vi har den stackars pappan som febrilt försöker leta skor till sin dotter som stört omöjligt kan ha på sig skor som nuddar foten någonstans. Vi har folk med full koll som gärna vill ha en lädersko för att dom andas så bra, absolut inte en såndär sko med ett halvmillimeter tunt och luftigt syntettyg som ju inte alls transporterar ut värmen mycket effektivare. Vi har också folk som envisas med att dra ner dragkedjorna på alla jackor och tröjor dom tittar på, utan att dra upp dom igen. Dragkedjorna ska vara uppdragna då det ser betydligt trevligare ut och eftersom risken att dom ramlar av galgen minimeras.


Ibland får man hålla sig lite från att fnissa, som när pappan kommer in med sin 13-åriga dotter som kollar på DC-skorna som vi har nedsatt pris på, missförstår DC-logon och lite småstöddigt säger: "Jahaja, så det är Dolce & Gabbana som gäller nu för tiden."


"Buying something on sale is a very special feeling.  In fact, the less I pay for something, the more it is worth to me.  I have a dress that I paid so little for that I am afraid to wear it.  I could spill something on it, and then how would I replace it for that amount of money?" - Rita Rudner

 
ANNONS
 
Ingen bild

Markus

9 juli 2008 22:18

Hahaha!!

"Jahaja, så det är Dolce & Gabbana som gäller nu för tiden."

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se