Direktlänk till inlägg 14 juli 2008

Långsamme kocken

Av Nandi - 14 juli 2008 19:10

Efter en heldag med familjen Ahlstöm igår (Gustavs familj, inte Andis), först på Tofta och sedan vid matbordet och framför TV'n när vi såg Babel (som var en udda, vacker och intressant film) vaknade jag ganska trött idag. Den enda planen jag hade för dagen var att jag skulle laga någon god mat. Jag måste vara världens långsammaste kock eller något, men det brukar bli ruggigt gott när det väl är klart. Denna gång var inget undantag. Det måste vara en överdrift, men det känns som om hela dagen gick åt till att handla ingredienser och sedan förbereda och laga maten. Det blev en paj med skinka, broccoli, färska tomater, soltorkade tomater, ost och fetaost. Till den gjorde jag en sallad på bladsallad i kruka, gurka, tomat, mycket äpple och olivolja. Efter att ha druckit den där högpastöriserade klövermjölken i två veckor var det en ren njutning att få öppna ett paket röd ekologisk mjölk i normal, vacker enlitersförpackning. Det är en sak som jag verkligen lärt mig av mamma - snåla aldrig med maten! Det ska vara riktig mjölk och ingen lättmjölk eller budget, riktigt smör och inget margarin (Bregott går bra på macka, det är riktig grädde i), färsk mat och inte burkmat, kravbananer och inga konstiga chiquita och så mycket ekologisk och kravmärkt som möjligt. Smakar ekologiskt bättre? Faktiskt så gör det rätt ofta det! Och även om det inte gör det så kan man med gott samvete äta det och känna att man gjort ett bättre val. Fråga mig inte varför jag kom in på detta, det hade jag inte tänkt från början.


Saknar mina classmates, hoppas man får se dom någon dag nu, det skulle vara trevligt.


"High-tech tomatoes.  Mysterious milk.  Supersquash.  Are we supposed to eat this stuff?  Or is it going to eat us?" - Annita Manning

 
ANNONS
 
Ingen bild

mamman

15 juli 2008 17:25

Var hittar du alla passande citat nuförtiden?
Kul att du uppskattar min uppfostran, jag tackar och bugar...eller niger eller nåt....Eftersom jag är jag måste jag påpeka att i bloggen innan har du skrivit "pappan kommer inte med sin dotter", jag tror du menar "in"..;-)
Love u

 
Ingen bild

sonen

15 juli 2008 20:51

Klura på det du ;) On the internets som farbror Bush brukar säga. Skriver säkert "inte" var tredje gång jag ska skriva "in", men brukar vanligtvis upptäcka det. Tackar ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se