Direktlänk till inlägg 19 juli 2008

Andrés matblogg

Av Nandi - 19 juli 2008 20:55

Nu var det dax för nya numret av Andrés Matblogg!


Recept: Ladda en kylväska med en fryst kylklamp och ett brev som ska postas. Gå sedan inte till någon av dom tre närmsta matbutikerna, välj istället den bästa, i detta fall Atterdags. Innan du går sätter du lurar i öronen och slår på en shuffle med alla Foo Fighters låtar. Gå sedan i rask takt, om möjligt i takt till musiken, den gissningsvis 20 minuter långa promenaden till affären. Glöm bort att lägga brevet i brevlådan innan du går in i butiken. Ta en korg och se besvärad ut när du försöker komma på någon smart sätt att bära både korgen och kylväskan på. Ladda korgen först med äpplen, kravbananer, vitlök, gurka, färskpotatis och kruksallad innan du beger dig till köttdisken. Stå och fundera en stund och förfära dig över priset på nötfärs. Vänta tills matinspiratören (hans tjänst på Atterdags heter faktiskt så) Mattias kommer gående och fråga vad du ska köpa för kött och hur du ska tillaga det. Ta på hans råd lammrostbiffen som har "Just nu!"-pris (99 kr/kg). Bli rekommenderad att bryna den i stekpannan och tillaga den i ugnen. Gå sedan till mjölkdisken och släng i två paket röd eko-mjölk och ett paket eko-ägg. Bli sugen på tvåliters Bravojuice men ändra dig när du kommer på att du ska bära allt hem. Ta istället koncentrerad lättdryck. På väg ut ur affären ska du komma ihåg att lägga brevet på brevlådan. Gå sedan med den ca 6 kg tunga kylväskan hem, och växla bär-arm då och då så att båda armarna dör.

Koka lite färskpotatis. Skiva en färsk tomat, strimla ett par soltorkade tomater, tärna en bit fetaost och skiva två vitlöksklyftor tunnt. Bryn dom två lammrostbiffbitarna så att dom får en fin yta. Lägg tomatskivorna på lite olivolja i en ugnssäker form och lägg sedan dom soltorkade tomatbitarna, fetaosten och vitlöken på dessa. Lägg lammrostbiffbitarna ovanpå tomaterna och häll i en skvätt vatten och lite mjölk i botten som sky. Lägg ett par bitar feta ovanpå lammet och krydda med salt, peppar och timjan. Glöm inte att klicka på lite honung ovanpå allt. In med detta i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Sedan ska du komma på att du vill ha sås, så då ska du hälla i lite vatten i den odiskade stekpannan där du brynte lammet och ställa den på plattan. Blanda mjöl och mjölk i en skål och häll i stekpannan. Låt koka upp och smaksätt såsen med soja, lättdryck och salt. Ta ut lammet ur ugnen och skeda över lite sky i såsen. Låt lammet vila i några minuter innan du serverar det tillsammans med potatisen och såsen. Blanda lite lättdryck med smak av svartvinbär som måltidsdryck, inte för starkt.


Lammrostbiff i ugn

 
ANNONS
 
Renee

Renee

20 juli 2008 13:28

nu har jag förståt din poäng med bloggen, det är en matblogg ;D det ser sjukt gott ut, skulle inte tacka nej till en middag!

http://lollipopsan.blogg.se

 
Ingen bild

mamman

21 juli 2008 13:18

Härligt, Andypandy!

 
Ingen bild

Nandi

21 juli 2008 22:05

Mm, det blev jättegott. lite lagom rosa i mitten :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se