Direktlänk till inlägg 18 november 2008

Borta i tankar

Av Nandi - 18 november 2008 19:08

"Så mycket, alltför mycket, av det goda jag kände under dessa år av landsflykt var inlåst i mitt hjärtas fängelsecell, dessa höga murar av rädsla, detta lilla gallerförsedda fönster av hopp, denna hårda bädd av skam. Jag talar ut nu. Nu vet jag att när ett kärleksfullt, ärligt ögonblick kommer till en ska man gripa tag i det och tala om det, för det kanske aldrig kommer tillbaka. Och om dessa sanna och verkliga känslor förblir outtalade och outlevda och inte förmedlas från ett hjärta till ett annat, vittrar de och faller samman i minnets hand när den alltför sent försöker sträcka sig efter dem."


Gregory David Roberts, Shantaram.


Att blotta sina känslor för någon annan, att tala om för någon vad den personen betyder för en och hur mycket man uppskattar den, det ger så mycket, inte bara för den andre utan också för en själv. Det är något dom flesta av oss skulle vinna på att träna på, inte minst jag. Det känns så bra att få det sagt, och man får ofta den andre personen att öppna sig för en själv också. Ju mer uppskattning man ger till andra desto mer får man själv tillbaks, och dom gånger man håller sin uppskattning och sina känslor inne, ångrar man det oftast senare, när tillfället passerat. Även dom mest självsäkra och självständiga av oss behöver uppskattning och öppenhet, för kanske är det bara så att det är just dessa personer som behöver hjälp med att öppna sig för andra.

Skrivet av en Nandi borta i tankar..


"To give vent now and then to his feelings, whether of pleasure or discontent, is a great ease to a man's heart." - Francesco Guicciardini

 
ANNONS
 
ChrisH

ChrisH

18 november 2008 19:50

:)

http://chainheart.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se