Direktlänk till inlägg 19 december 2008

Tillägnat Calle | Min bild av dig

Av Nandi - 19 december 2008 11:29

Varje gång jag träffar dig möts jag av ett stort leende, som alltid smittar av sig. Man frågar hur läget är, och du undrar hur det går med cyklingen. Jag försöker påminna mig om när vi sågs första gången, men det går inte. Du har alltid funnits där, under hela min skolgång. Jag minns när du och Simon var oskiljaktiga, och jag minns att jag tyckte ni var lite udda i lågstadiet. Kanske var det allra mest Simon, men det var ni två, och kanske Oskar också, som började hitta på egna små internord och uttryck, redan i mellanstadiet. I början möttes dom med skratt och oförståelse, men flera av dom lever kvar än idag och används flitigt i min bekantskapskrets. Du har alltid varit glad och okomplicerad, lätt att dela ett skratt med. Jag minns i mellanstadiet när jag spelade Quake II för första gången hemma hos dig. Vi umgicks lite lätt från och till i mellanstadiet, kom aldrig riktigt nära, men du har alltid funnits med i bilden, dykt upp på LAN då och då. Du drog till och med ut och hojjade med mig några gånger i högstadiet. Jag minns gruffet du hade med Kevin, när han påstod sig ha sett dig sno hans cykel, trots att du var helt oskyldig. Hans morsa, som inte är skoj att ha att göra med, hade varit på dig om det, men trots bekymret tog du det ändå med ro och skrattade åt det.

Jag har en speciell relation till dig, det har jag till alla i den grupp som började på lekis på Prästkragen och som gick ut från Alléskolan som klass 6h. Många av dom delar jag bara en kort blick eller nick med när vi möts i skolan eller på stan. Men det går inte med dig. Vi stannar alltid till och utbyter ett leende och några ord innan vi beger oss åt var sitt håll igen. Jag minns när du började åka skateboard. Du var ingen naturbegåvning som snabbt blev bäst. Men det som gjorde dig häftig var att du fortsatte, du kämpade och gav inte upp skateboardåkningen som jag och många andra gjorde. Det beundrar jag dig för. Du måste ha hittat din plats i gemenskapen där, och det förstår jag, för du är lätt att tycka om. En lösryckt bild dyker upp när jag tänker på dig. Jag vet inte när det var, kanske på någon skolavslutning. Du var i alla fall klädd i kostym, din sedan länge bortgångna fars kostym. Jag vet inte hur din relation till din mor och syster är, men jag skänker dom en tanke. Ett minne till dyker upp. Du var på Gråbofestivalen och sprayade på dukar. Jag minns att du aldrig blev riktigt nöjd, men du tog inte hårt på det, du tog det med ett leende. Jag har aldrig berättat hur mycket jag uppskattar och respekterar dig. Jag kan bara hoppas att du förstått det ändå.

Jag vet inte om du väljer att vakna, om du vill vakna, eller om du redan gått och lagt dig för gott. Men om du väljer livet så hoppas jag att du går in för det med samma inställning, med samma tappra envishet och glädje, som du gick in för brädåkningen med.

Vi är många som tänker på dig.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Milly

19 december 2008 18:59

så fint och så sant sagt. Calle

 
Ingen bild

crossfader

20 december 2008 03:40

Du har gåvan att kunna skriva, och de märks också att de finns tankar bakom det. Hoppas din vän läser och förstår din godhet!!!
Keep up the good work!

 
Ingen bild

viktor

20 december 2008 16:01

visserligen är det väldigt fint skrivet, men jag gillar verkligen inte att namn och hans livshistoria tillsammans med dig står på din blogg när hans läge är kritiskt för tillfället. kunde väntat till en bättre tidpunkt, och det är inte så roligt om det här är något slags gotlandsrykte som bara växer sig allt större. folk spekulerar en massa.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se