Direktlänk till inlägg 21 december 2008

Grattis i efterskott!

Av Nandi - 21 december 2008 18:54

Insåg precis till min förvåning att denna blogg fyllt ett år utan att jag märkt det! I 161 inlägg (om jag räknat rätt) har ni fått ta del av min vardag och mina tankar och min förhoppning är att det varit givande även för er del. Jag har aldrig skrivit dagbok, om man inte räknar med den lilla dagboken vi skrev i en gång i veckan i första klass, så bloggandet var verkligen något helt nytt för mig när jag började.


Jag har skrivit blogg av flera anledningar. Dels ville jag öva mig på att skriva, eftersom jag tidigare tyckte att jag bara läste saker på min fritid, vare sig det var böcker, utrikesnyheter eller datornördsnyheter. Skrev gjorde jag bara i skolan. Nu, ett år efter projektets början, kan jag konstatera att min förmåga att komma igång och skriva något förbättrats avsevärt. Tidigare hade jag ofta problem med att inleda texter, att komma igång. Nu har jag dock märkt att det går mycket lättare, exempelvis på nationella provet då man måste komma på ämne att skriva om på plats, och bara har en viss tid på sig.


En annan anledning var såklart att jag ville dela med mig av mina upplevelser, tankar och åsikter till andra. Jag har försökt att berätta om min vardag på ett ibland lite humoristiskt sätt för att inte bara delge utan även roa, även om det inte alla gånger blivit så roligt och klockrent som jag från början tänkt.


Jag har också bloggat för att få en chans att säga det jag annars inte skulle fått sagt. Jag har skrivit om när människor påverkat mig, ofta positivt, men ibland också negativt när något gjort mig besviken. Istället för att vräka ur mig något ogenomtänkt har jag haft tid att tänka på saken och välja mina ord med större omsorg.


Nu när jag går tillbaks och läser mina gamla inlägg är det nästan magiskt. Jag tycker helt klart att inläggen under dom första månaderna var dom roligaste och mest intressanta. Stilen och innehållet i inläggen har förändrats väldigt mycket med tiden. Det tror jag främst beror på mina läsare. Det började som en blogg som bara lästes av mina klasskamrater och närmsta vänner. Då duggade internskämten tätt och jag kunde vara mer frispråkig. Idag är det dock en blogg som läses av folk jag inte ens känner. Vänners vänner som upptäckt bloggen, folk som googlat sitt namn och hittat hit, folk som hört talas om något inlägg som berört dom på något sätt. Det har kommit fler och fler synpunkter på mitt skrivande, vid sidan om alla glada och berömmande röster (som jag är väldigt glad för), och jag har många gånger tagit hänsyn till dom kritiska rösterna och anpassat mitt skrivande. Dock är det svårt, för att inte säga omöjligt, att skriva något som är läsvärt utan att någon inte gillar det. Ofta är det dom inläggen som kritiseras hårdast som uppskattas mest av andra. Ibland har jag skrivit om något kontroversiellt mest för att sporra till lite diskussion. Det inlägget som sporrade till livligast diskussion var inlägget där jag publicerade mitt tal där jag argumenterade för legalisering av privat fildelning.


Jag tackar alla läsare som fått mig att vilja fortsätta blogga, det skulle vara väldigt trist att skriva om ingen läste och kommenterade det!


"A birthday is just the first day of another 365-day journey around the sun.  Enjoy the trip."

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johan "Mr. Pink" Olsson

21 december 2008 21:05

Grattis får man väl säga då! :) Jag hoppas på ett år till :D

 
Ingen bild

Nandi

21 december 2008 21:14

Mja, har ju inte fått skrivkramp under någon längre tid det här året, så skrivandet kan mycket väl fortsätta ;D

 
Ingen bild

crossfader

3 januari 2009 01:54

Kommer det ingen uppdatering snart? Väntar med spänning!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se