Direktlänk till inlägg 6 januari 2009

Kom ihåg 7 juni!

Av Nandi - 6 januari 2009 10:13

Jag kände redan när jag vaknade igår morse att det skulle bli en tung dag. Det välmående jag upplevt under fastlandsvistelsen var som bortblåst och kvar fanns bara en känsla av hopplöshet, ensamhet och saknad.


Hopplöshet inför världens tragiska tillstånd, känslan av maktlöshet som uppstår när man läser om Israels dödande, när man lyssnar på samhällskritiska hiphoptexter, när man reflekterar över vårt sjuka samhälle där människors rädslor och egoism har makten. När man upptäcker att man själv tvivlar på att vi kommer lyckas med att vända utvecklingen, att förändra världen, då är det svårt att inte deppa ihop.


Ensamhet, inte bara för att jag är ensam här hemma just nu, utan mer för att jag saknar någon att söka tröst hos, någon som kan dra upp mig när jag är nere, någon som har mig högst upp på sin prioritetsordning.


Saknad efter tid som flytt, efter gången glädje och efter personer som jag skulle vilja omge mig med oftare.


Jag tänker och grubblar väldigt mycket, på gott och ont, men ibland skulle jag vilja vara som dom som inte bryr sig, som glömmer och går vidare, som lever sina liv i naiv glädje. Jag har hört röster som till och med säger att man inte bör jobba för att upplysa människor om världens orättvisor, om det som så fint kallas för demokrati, om ”objektiv journalistik”, om övervakningssamhället och om allt annat som är sjukt och infekterat i vår värld, för att spara dom allt lidande som en ökad medvetenhet medför. Men att gå så långt, att totalt ge upp, det kan jag inte acceptera, även om det i jobbiga stunder skulle kännas lockande att kunna leva i en tillvaro av omedvetenhet och bekymmerslöshet.


Det är svårt att förändra världen, men det måste gå. Som enskild känns det svårt att påverka, men det minsta man kan göra är i alla fall att rösta. I vår kommer alla vi som är födda 1990 att få rösta för första gången, till Europaparlamentet den 7 juni. Europaparlamentet är den enda del av EU där det sitter människor som valts direkt av folket i EU, valet dit är därför vårt enda sätt att direkt kunna påverka vilka som ska ta besluten borta i Bryssel. Människor verkar dock inte inse detta eftersom inte ens 4 av 10 röstade i det förra valet. Kanske är det för att man, som jag, inte gillar EU, och därför struntar i att rösta. Men även vi motståndare bör rösta. Vi kan lägga våra röster på partier som ifrågasätter EU. Kommer fler av dom in i parlamentet kanske dom kan göra något vettigare av EU. I annat fall lämnar vi ju bara bort stolarna i parlamentet till dom som tycker om EU, eller kanske ännu värre, till främlingsfientliga krafter som lyckas mobilisera väldigt många av sina väljare.


Kom ihåg 7 juni!


"So long as the people do not care to exercise their freedom, those who wish to tyrannize will do so; for tyrants are active and ardent, and will devote themselves in the name of any number of gods, religious and otherwise, to put shackles upon sleeping men." - Voltaire

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se