Direktlänk till inlägg 7 januari 2009

En fis, en John i toppform och världens framtid

Av Nandi - 7 januari 2009 19:30

Första skoldagen år 2009! På Samhällskunskapslektionens slut stod jag i biblioteket när en skrattgråtande Säther kom fram till oss som stod där och ställde sig och skrattade utan att kunna få fram något till en början. När hon väl kunde prata berättade hon att Beno hade satt sig bredvid en "främling" och börjat trycka på personens tangentbord. Sedan hade han släppt en fis på personen! Vi var ju tvungna att få saken bekräftad och när vi kom dit visade sig allt stämma förutom att personen inte riktigt var en totalt främmande människa. 


På matten stördes vi som räknade plötsligt av ett väldigt garvande från ena änden av salen. Det visade sig vara en John i toppform som skrattade så han grät åt att Simon Frid hade samma initialer som Svamp-Bob Fyrkant. Efter garvanfallet kunde John titta ner på ett av tårar totalt nerblött papper och ett par blöta händer. Fullt normalt. 


Efter skolan begav jag, John, Hanna och Milly oss ner mot stan. Milly ersattes av Elin och i väntan på Johns tid hos frisören i gallerian på öster fick jag och John göra Elin och Hanna sällskap på H&M:s sminkavdelning där vi kände oss väldigt bekväma. Elin testade några "foundations" eller nåt och frågade mig och John vilken som såg bäst ut, men jag och John stod frågande och såg ingen skillnad någonstans. John konstaterade att tjejer måste sminka sig uteslutande för att imponera på och tävla mot varandra, inte för killarnas skull. 


Johns klippning skulle ha gått snabbt, om inte frisören hade envisats med att gå runt och pilla med fingrarna i Johns hår i tjugo minuter medans vi otåliga väntade utanför. Det slutade inte där, utan efter klippningen gick John in med frisören i ett rum längst bak i salongen och fick en stor kram innan han kom ut till oss som stod och fnissade då vi sett det. 


Vi var fikasugna och gick och satte oss i den mysiga stenvalvskällaren på Hedbergs café. Ella och Milly kom dit efter en stund och det diskuterades allt ifrån kvantfysik och antimateria till råttor och kor. Milly hade stora problem med hörseln och gick dra ur sitt hår ur öronen varje gång någon inte talade tillräckligt högt. En stund innan vi gick beklagade sig John djupt över att han missat att det kommit ut ett nytt avsnitt av Gossip Girl, men gjorde en snabb undanflykt då han insett vad han just sagt, genom att skylla på att han inte hängt med i konversationen. 


Nu ikväll har jag ätit min goda broccolisoppa som jag gjorde ett tag innan lovet och frös in samt chattat med pappa om världens tragiska tillstånd och om dess framtid. Jag presenterade min syn och en av mina idéer/förhoppningar inför framtiden och han blev ivrig och höll med, sa att han tänkt på samma sak i flera år. Han hade såklart till och med ett lite flashigt namn åt det. 


Utdrag ur konversationen (bara tagit med det väsentliga):  


Nandi säger (18:27):
i'd much rather see a world with small self-sufficient eco-villages, where people live close together, depend on one another, grow their own food etc. we need to live closer to nature, closer to each other, not changing/building things to suit out never ending material wishes. that's just the way i see it, my utopia :)
Push säger (18:29):
when did you read my thoughts:D
Push säger (18:30):
I call it the autonomous villages of the 21st century eco life
Push säger (18:31):
self sufficient for power, water, food and waste
Push säger (18:31):
with global communicationinfrastructure
 


Kan hända att jag utvecklar mitt resonemang här på bloggen någon gång, men det lämnar jag till en annan dag. 


"How am I going to live today in order to create the tomorrow I'm committed to?" - Anthony Robbins
 

 
ANNONS
 
Ingen bild

mamman

8 januari 2009 10:19

Vem är Johns frisör...?

 
Ingen bild

Nandi

8 januari 2009 16:00

Nån dam på ett drop-in-ställe i gallerian :P

 
Ingen bild

B.

8 januari 2009 22:24

ehh var inte riktigt så det gick till men visst

 
Ingen bild

Nandi

8 januari 2009 22:26

Enligt Säther var det så, o det var roligare att gå på vad hon sa än att gräva i det :D ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se