Direktlänk till inlägg 10 januari 2009

Även Gotland lever

Av Nandi - 10 januari 2009 19:43

200 personer var vi idag som trotsade gråvädret och tog oss till Östercentrum för att visa vårt stöd till det palestinska folket och vår avsky mot Israels agerande. Bland dom samlade fanns bl a Randahl, Max, Elin, Hanna, Björn med far och mor, Manne med far och the Bauers från klinte. ABF, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna samt en kvinna som växt upp i flyktingläger på västbanken höll tal medan fotografer från lokaltidningarna sprang runt och blixtrade. Det var väl ingen som var någon stjärntalare men SSU-Bolins tal var faktiskt en positiv överraskning. Palestinaflaggor vajade vid sidan av plakat med slagord, men ingen gick så långt att man brände den Israeliska flaggan. Stämningen var ganska lugn och det var tydligen inte planerat något slagordsskanderande marscherande.

Vi var ju ingenting i jämförelse med jättedemonstrationen i Stockholm, men jag tyckte ändå det var förhållandevis bra uppslutning för att vara på Gotland och med tanke på det korta varslet. Procentuellt sett var det ju ungefär 0,75% av Visbys befolkning, även om flera tagit sig in från landet. Uppgifter från Stockholm säger allt från 8000 till 20 000 deltagare, vilket måste varit mäktigt med tanke på att DN för ett par dagar sedan rapporterade att 5000 väntades demonstrera. Dock är det väl tveksamt om Bildt bryr sig så mycket. En utav dagens talare menade att Bildt bara går omkring och mumlar och spekulerar om vad som kommer hända härnäst utan att själv göra något. Sverige måste återta den plats man hade i världspolitiken under Palmes tid, menade han.

Efteråt tänkte Jag, Randahl, Max, Hanna och Elin gå ner till Hedbergs och ta en fika. Vi fiskade lite för att få med Manne också, men han hakade inte på. Hedbergs svek idag då det var stängt pga sjuk personal. Istället gick vi till f.d Vinäger som nu är ett annat fik. Priserna var lika hutlösa som dom förra ägarnas, men det var faktiskt en god kopp varm choklad. Efter en liten stund kom några NV:are som också deltagit i manifestationen och gjorde oss sällskap. Konversationen rörde sig till en början kring politik (bl a skolpolitik) och andra intressanta ämnen men gled senare över på mer interna NV-ämnen. Antagligen var vi lite tråkiga, för Elin och Hanna lämnade ganska så snart.

Nu ikväll har jag blivit Beta-testare för Windows 7, efterföljaren till Vista, och mitt första intryck är att det är som ett ännu snabbare Vista med en del förbättringar. Några små störningsmoment hittade jag snabbt, men det gick enkelt att ändra om. Det är väldigt snabbt i start och avstängning, men Windows brukar ha en tendens att bli långsammare efter några veckor. Det känns i alla fall lika bra att lära sig det nya operativsystemet redan nu så har man ett försprång sen när det lanseras. Jag är inte någon bakåtsträvare som desperat klamrar sig fast vid XP och påstår att alla Vistas/Windows 7:s förändringar är försämringar.

”De som tillhör min generation och som när vi var väldigt unga såg bilderna av de judiska barnen i koncentrationslägren och gettona och insåg den oerhörda förbrytelse som begåtts mot dem och som därav liksom fick en smärta som följer oss genom livet – vi känner oss naturligtvis utom oss av samma smärta när vi ser bilderna av de palestinska barnen, precis på samma sätt förföljda. Men denna gång är det Israel som står bakom dåden.” – Olof Palme, 1982

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se