Direktlänk till inlägg 12 januari 2009

Ett monster i byrån

Av Nandi - 12 januari 2009 15:28

Stördes i morse av ett märkligt ljud som kom ifrån min byrå. Det lät som något skrapande eller fräsande som kom lite då och då. Min första tanke var att det var något ljud utifrån, något som skrapade mot huset på utsidan, men när jag tänkte efter en stund kunde jag inte komma på vad det skulle vara. Nästa tanke var då att det skulle vara stereon som står gömd inuti byrån som hade fått fnatt och börjat låta konstigt. Samtidigt började jag fundera på om det kunde vara något sorts djur eller insekt som höll till i eller under byrån. Jag bankade lite på byrån för att se om något hände, men utan resultat. Jag försökte i mörkret kika in men såg inget. Jag sträckte in handen och knäppte av stereon för att kunna utesluta den, och kände samtidigt att den var lite kladdig.

Kladdet var inget jag först reflekterade över, men när ljudet fortfarande återkom med någon minuts mellanrum trots att jag stängt av stereon kollade jag lite noggrannare. Jag märkte då att även golvet under byrån var kladdigt, och då gick det plötsligt upp för mig var det kom ifrån. Min Joltcola-reserv som ligger i lådan ovanför stereon! Tydligen hade tre av dom 12 burkarna som legat där sedan några månader tillbaks, börjat läcka på något mystiskt sätt, alla tre samtidigt just inatt, då den kladdiga colan inte hunnit torka än. Dom låg där och pyste då och då ut några droppar cola ur totalt osynliga hål för att sedan ligga tysta en stund. Dom läckande burkarna var halvfulla alla tre, alltså hade en halv liter cola runnit ut. Jag började genast plocka ut burkarna, ställa dom i diskhon och torka ur byrån, stereon och golvet. John påminde mig om att det kanske var dags att dra till skolan, och till min förskräckelse var klockan redan tio i åtta! Snabbt avslutade jag min sanering, tog tag i väskan och drog på mig jackan, och till min lättnad hade John en Volvo XC70 med 270hk stående på uppfarten som jag fick skjuts i till skolan. Jag kom i tid och nailade engelskredovisningen utan problem.

Dagens tabbe var att jag stannade kvar i skolan två timmar efter första lektionen för att ha Praktisk marknadsföring klockan kvart i ett. Precis innan jag skulle gå iväg till lektionen efter hålan såg jag på monitorn att kursen inte skulle börja förrän nästa måndag. Jag fick gå hem, göra klart Joltsaneringen, lyssna på lite Radiohead och ta en dusch. Nu ska jag leta reda på min inspiration någonstans för att komma på vad jag ska handla och laga för mat ikväll. Men den lär komma snart. Min mage nöjde sig inte med skolans pannkakor. Jag har kyckling och spenat i frysen, kanske skulle det vara najs med någon indiskt palak-(spenat)-rätt. Men då får jag nog fixa mellanmål först.


”En tom mage är den bäste kocken.” - Estniskt ordspråk

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se