Direktlänk till inlägg 14 januari 2009

Diktatorn eller piraterna

Av Nandi - 14 januari 2009 13:56

En ny dag då man i DN kan läsa om borgarnas tjat om den fruktansvärde och ofattbart grymme kommunist-Ohly som säkert skulle införa planekonomi, ta bort all vår frihet och utse sig själv till diktator om han kom med i nästa regering. En ny dag då man kan läsa om att Expressen bara råkade ta bort ett namn från listan över dom allra mest miljövänliga elbolagen, och det råkade ju bara vara det politiskt röda ETC El där all vinst går oavkortat till utbyggnad av miljövänliga energikällor (Expressens lista vs Greenpeace's lista). En ny dag när antalet civila offer i Gaza ökar medan världen tittar på. En ny dag när FRA har tillåtelse att göra det dom olagligt (antar jag) hållit på med sedan andra världskriget, men i större skala. En ny dag när vi accepterar några ytterligare bevakningskameror och andra inskränkningar av den personliga integriten - det blir ju lättare för polisen att stoppa tjuvar och terrorister!


Ser vi då inte att för varje övervakningskamera, för varje ny lag som röstas igenom där uppgifter om var vi är, vad vi gör, säger, och tycker får lagras av storerbror, ser vi inte att för varje litet övertramp vi tillåter så förlorar vi en del av det vi kallar frihet, det som människor under århundraden av förtryck och orättvisor har kämpat för? Vi visar vår tacksamhet genom att låta vår inbillade rädsla för tjuvar och terrorister rasera det som våra förfäder byggt upp. När alla riksdagspartierna i debatter är överens om att man måste värna den personliga integriteten och friheten, då undrar man vem det egentligen är som tar alla dessa beslut? Vad man kan sluta sig till är i alla fall att frågan om integriteten inte är strikt bunden till höger-vänster-politiken. Bodström var ju minst lika ivrig att införa övervakningslagar som den nuvarande regeringen. Alltså vet vi att varken dom borgerliga eller socialdemokraterna verkligen värnar vår frihet. Paradoxalt nog verkar det därför som om vi får vända oss till den förskräcklige kommunistdiktatorn Ohly för få skydd för vår frihet. Om man nu av någon anledning (rädsla/egoism?) totalvägrar att göra det så är det sista alternativet att rösta på Piratpartiet. Det är ju trots allt ett parti som fullkomligt inriktar sig på just demokrati, frihet och personlig integritet. Det skulle vara svårt att föreställa sig att det skulle vara lika lätt för Piratpartiet att göra som borgarna och sossarna, och strunta i just dom frågorna när dom väl får chans att påverka. Jag har tidigare lobbat för att alla som får, ska gå och rösta den 7 juni. Dock vet jag att det är många som inte känner att dom är tillräckligt insatta för att kunna ta ställning i höger-vänster-politiken. Att då välja att inte gå och rösta när det faktiskt finns ett utomstående parti som värnar själva demokratins grundstenar, det som övriga partier ofta struntar i, det skulle väl ändå vara att i princip säga nej till demokratin?


"Voting is one of the few things where boycotting in protest clearly makes the problem worse rather than better." - Jane Auer


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se