Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

Snart är det Aktuellt

Av Nandi - 17 januari 2009 19:28

Tack vare Dustin Home's julklappstävling sitter jag för första gången någonsin och ser på TV här i lägenheten. Jag fick nämligen en digital-TV-mottagare till datorn gratis i julklapp av företaget. Efter mycket trixande har jag äntligen fått det att fungera bra. Nackdelen är dock att en meterhög och halvkilostung gammal TV-antenn nu står ovanpå min sluttande vackra gamla tjocka datorskärm och tippar om man råkar stöta till bordet. Just nu bryr jag mig dock inte om det, jag är bara glad att äntligen kunna se Aktuellt, Rapport och Östnytt utan att behöva ha ytterligare en monitor i rummet.


Kikärter ligger i blöt nu för att imorgon förhoppningsvis förvandlas till falafel. Tyvärr ramlade inköpslistan ur fickan idag på väg till affären då jag bytte låt på mobilen, så sesamfrön ska inhandlas imorgon. Dagen har i övrigt varit rätt soft. Analyserade King's tal I Have a Dream i morse som en del av engelskaläxan, och lyssnade då på talet på youtube också. Precis som jag skrev i min analys så är talet som musik för mig. Jag kan lyssna på det då och då precis som jag lyssnar på någon bra låt, och jag slutar aldrig inspireras av det.


En stor del av dagen och gårdagen har gått åt till att kolla universitets- och högskoleutbildningar. Jag förvånas över hur få olika program det verkar finnas, och det är ju ännu färre som jag kanske skulle kunna tänka mig att gå. Det verkar vara utbudet av dom enskilda kurserna som varierar beroende på var man pluggar. Det är ju den andra svårigheten. Uppsala, Lund, Stockholm, Göteborg, Karlstad, Linköping, Umeå, Örebro, Växjö, Halmstad, Kalmar, Malmö, ja listan kan göras hur lång som helst. Jag kom inte fram till något som jag verkligen ville gå, utan stärktes snarare i min övertygelse om att ett år ledigt från studierna är vad som gäller.


Vad bjuder kvällen på då? Om ett par minuter börjar Aktuellt, klockan 21:00 är det Rapport, och sedan vet jag inte. Har ingen ork att höra av mig till någon, och ingen har hört av sig till mig, så jag kanske ser nån film eller gör klart övriga uppgifter på den märkligt långa engelskaläxan. Men jag deppar inte för det. Faktiskt känner jag mig ikväll rätt nöjd med att inte göra något särskilt.

"Education is not preparation for life; education is life itself." - John Dewey

 
ANNONS
 
Lea

Lea

17 januari 2009 20:18

dig såg ju jag förut ida :'D

http://blackviolettandblue.blogspot.com

 
Ingen bild

Nandi

17 januari 2009 21:00

Jasså :P Det var väl på min runda förbi posten och affären antar jag :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se