Direktlänk till inlägg 5 februari 2009

Uppsats: Den personliga integriteten i Sverige

Av Nandi - 5 februari 2009 16:06

På begäran delar jag nu med mig av min uppsats som jag skrev i syfte att försöka överblicka läget för den personliga integriteten i Sverige. Uppsatsen är indelad i tre delar. Den första behandlar skyddet för integriteten i exempelvis grundlagen och internationella konventioner. Nästa del tar upp exempel på inskränkningar i den personliga integriteten som gjorts under dom senaste åren, främst i form av brottsbekämpande lagstiftning. Den sista delen undersöker kort hur de politiska partierna tar ställning i frågan.


Personlig integritet, övervakning, avslyssning, buggning, registrering, FRA-lagen, IPRED och Piratpartiet är företeelser som tas upp.


Förvisso har jag lagt ner en hel del jobb på detta arbete, men det är trots allt en uppsats skriven av en gymnasieelev. Ni som eventuellt vill kritisera bör därför ha detta i åtanke.


Den första delen, som behandlar lagstiftningen, kan vara ganska trög att läsa. För att förenkla läsningen för mindre tålmodiga läsare har jag därför markerat dom viktigaste partierna av lagtexterna i fetstil.


Jag hoppas att ni som läser arbetet uppskattar det, och om ni gör det får ni gärna sprida den vidare. Länka gärna från era bloggar, skicka länkar via MSN, be familjen läsa - Sharing is Caring, right?


I kampen mot storebror måste vi alla hjälpas åt, ingen insats är för liten!


Här kan du ladda ner uppsatsen, om tekniken fungerar som jag vill. FRA, om ni ser detta får ni gärna läsa! Det kan ni behöva..

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se