Direktlänk till inlägg 14 februari 2009

Israeliskt ekologiskt - fy ICA!

Av Nandi - 14 februari 2009 14:12

Blev idag både irriterad och besviken på den annars så trevliga ICA-butiken. Efter att i kylan kämpat mig dit för att bl a köpa cocktailtomater och paprikor ställdes jag inför ett väldigt tråkigt val. För mig känns det självklart att handla ekologiskt i så stor mån som möjligt då jag vill försöka bidra till ett naturligare jordbruk och en bättre miljö. Samtidigt har jag tagit ställning för att försöka bojkotta israeliska varor då jag inte vill bidra till ett förtryckande och människorättsignorerande lands ekonomi. Idag tvingade ICA mig välja mellan att antingen köpa ekologiska tomater och paprikor från Israel, eller köpa icke-ekologiska från mer sympatiska länder. Detta var helt klart ett dilemma som jag inte hade tid att stå och filosofera över särskilt länge i affären. Jag gick på min instinkt och prioriterade denna gång människa framför miljö. Båda valen hade varit fel, men vilket var minst fel i min situation? Hade jag haft tid, ork och bil kanske jag skulle kunnat ta mig till en annan affär men så var inte fallet.


Jag är långt ifrån den enda som bojkottar Israel och samtidigt köper ekologiskt. Politisk medvetenhet och miljömedvetenhet är inte två helt skilda ting. ICA måste väl ändå ha som mål att alla kunder ska kunna äta butikens livsmedel med gott samvete, och då är det väl dumt att tvinga oss göra ett val som är dömt att leda till just det?


Fy ICA!

 
ANNONS
 
brunk

brunk

14 februari 2009 15:21

Det är intressant att se hur folk tänker när de är och handlar. Jag plockar definitivt endast den vara jag vill ha utan att tänka på ev. konsekvenser. Kanske att man skulle ta och tänka efter lite mera.

http://viktorbrunk.blogg.se

 
Ingen bild

Nandi

14 februari 2009 16:22

Jo det kan ju vara ett förhållandevis enkelt sätt att dra sitt lilla strå till stacken och göra något för det man tror på. Effekten kanske inte är så jättestor idag, men det är ändå ett ställningstagande som kanske får andra att också börja tänka och i slutändan leder det förhoppningsvis till något gott :)

 
Ingen bild

Johan "Aristoteles" Olsson

14 februari 2009 18:27

Om du hade haft bil och därmed kört till en annan affär för att handla ekologiskt hade du ju belastat miljön, vilket skulle göra den goda gärningen med att köpa ekologiskt ogjord.

 
Ingen bild

Nandi

14 februari 2009 19:56

Jo, ja reflekterade faktiskt över det strax efter att jag publicerade inlägget :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se