Direktlänk till inlägg 15 februari 2009

Budgetkaffe för trötta

Av Nandi - 15 februari 2009 20:07

TV4-nyheterna rapporterade idag om att budgetkaffe innehåller dubbelt så mycket koffein som dyrare sorter - en trevlig nyhet för alla LAN:are och trötta studenter om det inte hade varit för att dom även innehåller mer tungmetaller. Om man åtgärdar det senare skulle man ju kunna använda koffeinet som ett säljargument. Kanske det redan finns kaffesorter som skyltar med högre koffeinhalt? Själv nöjer jag mig med Jolt-cola på LAN, har ingen koll på kaffehyllan.


Piratebays pressträff idag följde jag med intresse. Äntligen fick jag förklarat för mig vad Piratbyrån egentligen är för något. Det var trevligt att se att dom två närvarande av dom fyra åtalade var vid gott mod och tog det hela med ro, det som verkade störa dom mest var att tvingas vara i Stockholm i tre veckor.


Såg nyss på Kalla Fakta som beskrev Nord Streams helt sanslösa köpande av svenska politiska beslut i frågan om gasledningsprojektet. Företaget ser noga till att muta alla parter med inflytande över projektet, exempelvis Gotlands kommun genom sponsring av en hamn i Slite och Högskolan genom att finansiera forskning. Båda dessa instanser ska få uttala sig om projektrapporten som ska ut på remiss och åtminstone i kommunen svängde opinionen markant efter dom 65 miljonerna man fick av företaget till hamnbygget. Den tidigare politiska enigheten om en kraftigt tveksam inställning till projektet finns inte längre kvar. 10 miljoner från Nord Stream till länsmuseet på Gotland sitter nog inte fel det heller. Ett så generöst företag kan väl aldrig göra något ont? Det är väl inte så att alla pengar man kommer tjäna och all den makt gasleveranserna kommer ge Ryssland vida överstiger några småslantar för att kväva eventuellt kritiska svenska röster?


"It is said that power corrupts, but actually it's more true that power attracts the corruptible. The sane are usually attracted by other things than power.” - David Brin

 
ANNONS
 
Ingen bild

Max

15 februari 2009 21:04

Äh, budgetkaffe.. Det är det ekologiska/rättvisemärkta från chokladbutiken som gäller.

Nordstream kan omöjligt bli ett mer ifrågasättbart företag, man kan bara hoppas att våra folkvalda slutar tänka så bisarrt kortsiktigt.

 
Ingen bild

Stux

16 februari 2009 18:14

Man blir ju självklart orolig för den där gasledningen. Inget är ju särskilt bra med den eftersom det inte är den energin vi skall satsa på i framtiden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se