Direktlänk till inlägg 24 februari 2009

Blinda företag och döva politiker

Av Nandi - 24 februari 2009 12:14

Vattenfall fortsätter att förblindas av smutsiga pengar eller kol-lobbyister (någon annan förklaring kan jag inte komma med, det finns ju ingen logik i det) och har nu köpt det Holländska energiföretaget Nuon för 95 miljarder, vars energi till 36,5 % kommer från kolkraftverk. Man menar att det förvärvade företaget besitter någon form av magisk kunskap inom förnybar energi, trots att föga imponerande 3,5 % av företagets el kommer från förnybara energikällor. Man vill nästan hoppas att Vattenfall har någon underliggande agenda med mål att köpa alla europeiska kolkraftverk för att sedan så fort som möjligt avveckla dom. Som vanligt är det bara V och MP som ifrågasätter köpet.


Kritiken mot FRA fortsätter att komma i jämna strömmar. Nu senast är det Tullverket och Datainspektionen som är missnöjda med förändringarna av FRA-lagen, dock av olika anledningar. Tullverket känner sig mobbade då dom inte längre själva kommer få leka med FRA:s verktyg för att spana efter gamle Bushs favoriter, "Weapons of mass destruction". Datainspektionen (vårt lands klart bästa myndighet i tider som dessa) är dock missnöjda för att skyddet för den personliga integriteten fortfarande är för dåligt. Det är ingen idé att sminka en gris - hemlig spaning på all kabelburen trafik är förkastligt hur man än reglerar den!


Det är värt att eventuellt få utstå något terrorattentat eller annan brottslighet för att värna integriteten. Jag lever hellre i ett samhälle där en viss grad av brottslighet helt enkelt får accepteras än i ett övervakningssamhälle där alla brott ska kunna redas ut och folk därmed lever utan privatliv. Alla medborgare borde behandlas som oskyldiga tills motsatsen kan styrkas med en konkret misstanke om ett allvarligare brott eller bevis för ett lindrigare. Jag säger därför nej till övervakning, spaning och lagring av kommunikationsmönster mot oskyldiga medborgare. Innan du ställer dig positiv till någon form av övervakning, spaning eller lagring av information, fråga dig alltid; vad skulle denna information kunna användas för i det värsta scenariot, om den hamnade i fel händer? Vad vet du egentligen om personerna som kontrollerar övervakningsvideor, som sitter på all information om dina kortköp, som just i denna stund kanske spanar på din internettrafik? När politikerna imorgon mot en hel ungdomsgenerations vilja kommer rösta igenom IPRED, när Vattenfall i tider som dessa fortsätter satsa på kolkraft, vad vet man då om vad politiker, tjänstemän och företag kan tänkas använda övervakningsmöjligheterna till, nu men inte minst i framtiden?


Nu skärper vi oss och försöker byta ut dom döva politikerna och bojkotta dom blinda företagen! Gör din röst hörd, vid matbordet, i bekantskapskretsen, i skolan, på jobbet, på bloggen, på Facebook och genom att lägga den i lådan på valdagen den 7 juni i år!


"Tyvärr vet jag inte hur man gör för att nå fram till lagstiftare som har bestämt sig för att inte lyssna. Antagligen går det inte. Och i så fall finns det exakt en enda sak att göra. Man måste byta ut dem. Dessbättre har vi den möjligheten." - Christian Engström, PP

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se