Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

Ny idol

Av Nandi - 25 februari 2009 11:45

Peter Sunde Kolmisoppi är fan min nya idol! Till att börja med har jag sällan sett någon som ser så fantastiskt snäll och sympatisk ut. Det måste vara riktigt svårt för åklagarsidan i Pirate Bay-rättegången att försöka framställa den här killen som en skurk och stämma honom på mångmiljonbelopp.När man sedan läser i intervjun med honom (läs den!) på DN att han varken dricker alkohol eller kaffe, är vegetarian och gillar att läsa filosofi så tappar man ju hakan. Dom enda av hans svar som jag ställer mig klart negativ till är att han inte återvinner än och det sista där det framgår att han har en iPhone (ja, jag hatar Apples mainstream-snobb-produkter). Bortser man från det framstår han ju nästan som en ängel. Att han dessutom Twittat EPIC WINNING LOL direkt innifrån rättegången är ju rent historiskt!


Blir han mot förmodan fälld ska jag överväga att sätta upp en idolposter på mitt rum, något som jag till skillnad från dom flesta andra aldrig gjort förut.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Björn

25 februari 2009 14:55

Jag vet att fildelning är en hjärtefråga för dig men man går alldeles för långt om man vill framställa någon av de fyra åtalade som en hjälte. En av dem skänker pengar till extremhöger organisationer, en annan ser inget problem med att ordna hemsidor åt pedofiler. Och den gemensamma nämnaren för tre utav dem ( ej högerextremisten) är att de sviker samhället genom att strunta i att betala skatt. Jag fattar inte varför de skulle vara några idoler.

 
Ingen bild

Nandi

25 februari 2009 15:24

Jag tror inte att du på riktigt missat den medvetet allmänt överdrivna undertonen, men jag står fortfarande kvar vid påståendet att han nästan FRAMSTÅR som en "ängel" (i betydelsen VERKAR vara en god och fredligt sinnad person). Det är väl ungefär samma seriositetsgrad på att för mig idolisera Sunde som att för dig idolisera Wayne Rooney om du aldrig lärt känna honom personligen.

Vad dom tre andra åtalade har gjort och inte gjort har väl inte till saken när det här handlar om Sunde. Detta är vad DN lyckats gräva fram om honom:

"Peter Sunde Kolmisoppi har inte haft några inkomster på åtskilliga år och har många betalningsanmärkningar och mål hos kronofogden. Peter Sunde säger till Sydsvenskan att han lever på att hålla föreläsningar och på pengar som han tjänade ihop under IT-bubblan."

Att någon skulle vara ond eller liknande för att den inte betalar skatt håller jag inte med om, även om jag helt klart tycker det är fel. Att dom åtalade (förutom Lundström som egentligen inte har särskilt mycket med saken att göra) inte lever i något överflöd tycker jag f ö framgår tydligt, så staten lär inte ha gått miste om några större summor i eventuellt uteblivna skatteintäkter.

Vad dom åtalade gjort eller inte gjort över huvud taget utanför rättegången har ingen betydelse om man ser dom som symboler för frihet, fildelarkulturen och ett fritt internet i stort. Gör man detta kan man utan problem se dom som hjältar som står upp mot dom gigantiska, ekonomiskt och politiskt starka och bakåtsträvande upphovsrättsintresseorganisationerna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se