Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Vänd utvecklingen - rösta (PP), (MP) eller (V)!

Av Nandi - 27 februari 2009 16:12

FRA avlyssnar sedan två månader vår internettrafik. Fyra personer som bidragit till The Pirate Bays verksamhet, till spridning av kunskap, kultur och information, krävs på över 100 miljoner kronor i skadestånd för "brott" som andra begått, som du och jag begått. Man förbereder en lag för datalagring som innebär att information om var du befann dig och vid vilken tidpunkt du kontaktade någon via telefon, sms eller internet ska lagras i ett helt år av internet- och telefonoperatörerna. I onsdags röstade alla dom fyra regeringspartierna tillsammans med socialdemokraterna igenom IPRED, fildelningslagen som tillåter legal utpressning och jakt på en hel ungdomsgeneration, precis det som Reinfeldt innan valet lovade att han inte skulle tillåta. Den lagen träder symboliskt nog i kraft den 1 april i år. Det här framstår som ett skämt, det är ofattbart.


Vårt privatliv, vår personliga integritet, äts upp av den ständigt ökande övervakningen samtidigt som företagen med makt och pengar styr allt mer över våra politiker. Det fria internet med alla dess oändliga möjligheter förstörs sakta men säkert av bakåtsträvande och rent idiotisk lagstiftning och övervakning. Men än finns det möjlighet att förändra!


Om tre månader har vi en chans att ta ett kliv framåt genom att rösta fram vettiga politiker till Europaparlamentet!


Om man på något sätt ogillar utvecklingen jag beskriver här ovan så är det väl knappast ens ett alternativ att rösta på Socialdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna eller Moderaterna. Alla dessa partier har tråkigt nog varit starkta krafter i pådrivandet av den nämnda politiken. Att rösta på Miljöpartiet eller Vänsterpartiet skulle dock för en del krocka med deras personliga övertygelse i frågor som inte rör privatliv eller fildelning.


Fantastiskt nog finns det dock en möjlighet att rösta in nya friska krafter i den annars ganska statiska politiken. Det finns ett parti som tar dessa frågor på största allvar, som inser värdet av personlig frihet, värdet av fri kunskapsspridning och möjligheterna med internet och fildelning. Ett parti som inte låter sig luras av företagens lobbyister och som inte är villigt att kompromissa bort dom grundläggande fri- och rättigheterna, demokratins grundstenar, till förmån för utökad brottsbekämpning eller företagens vinstintressen. Piratpartiet är inte uppbyggt av bortskämda ungdomar som vill slippa betala för sig. Partiet bygger på en övertygelse om att våra grundläggade fri- och rättigheter är det mest värdefulla vi har, att världen skulle må bättre om vi delade med oss av kunskap och kultur och att vi med hjälp av internet och modern teknik och kommunikation tillsammans kan skapa en bättre värld och driva utvecklingen framåt.


Jag har ännu inte helt bestämt mig om min röst ska falla på Piratpartiet eller på ett etablerat parti vars ståndpunkter till stor del sammanfaller med mina. Vad jag vet är dock att jag ska rösta, och att dessa frågor är dom som engagerar mig mest. Vi har ännu inte sett slutet på utvecklingen av övervakningssamhället och det oroar mig djupt var vi kommer att hamna om vi inte sätter stopp för det. Att vara borgare och inte gilla den här utvecklingen måste vara tämligen frustrerande eftersom det då vore väldigt motsägelsefullt att rösta på dom borgerliga partierna. Om jag vore borgare skulle min röst i dagsläget hamna hos piraterna. Visar vi nu hur viktiga vi tycker att dessa frågor är så kanske Piratpartiet inte kommer behövas i framtiden.


I skrivande stund har Piratpartiet 11248 medlemmar. Det är mer än både V och MP. Ung Pirat är Sveriges nästa största politiska ungdomsförbund.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se