Direktlänk till inlägg 19 mars 2009

Studiebeslutsångest

Av Nandi - 19 mars 2009 22:05

Kandidatprogram i journalistik, retorik eller demokrati och mänskliga rättigheter? Tre möjliga och, i mitt tycke, mycket intressanta alternativ för vidare studier. Men vissa utbildningar finns bara i Stockholm och hur lätt är det att bo där till ett rimligt pris? Andra finns i Lund och Malmö, vilket i och för sig skulle funka, men jag känner mig av någon anledning inte så lockad. Norrland är uteslutet, där skulle jag bli totalt deprimerad i vintermörkret. Sen kommer man till frågan om arbetsmöjligheter. Ska man plugga journalistik där jobbutsikterna ser väldigt dåliga ut för dom som börjar studera i år eller nästa år? Ska man strunta i alla prognoser och bara köra på det som verkar roligast och som engagerar en mest och sedan strunta i om man blir en av alla arbetslösa akademiker, eller ska man rent av strunta i allt och gå en kvalificerad yrkesutbildning istället? Jag är glad att jag valt att skjuta upp beslutet ett år till.


"To me education is a leading out of what is already there in the pupil's soul. To Miss Mackay it is a putting in of something that is not there, and that is not what I call education. I call it intrusion." - Muriel Spark

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se