Direktlänk till inlägg 6 april 2009

Tal till Piratpartiet

Av Nandi - 6 april 2009 22:58

Många är det nog som är beredda att greppa mikrofonen och ta till orda på torg och gator för att sprida Piratpartiets budskap till allmänheten. Färre är det dock som har talang just för att formulera sig slagkraftigt på ett bra sätt. Kanske har någon annan redan gjort det, men mångfald och upprepning är bara bra. Jag tänkte i alla fall bidra med ett utkast/förslag till ett kortare Piratparti-tal. Min förhoppning är att det kan komma till användning, i sin ursprungliga form eller förändrat/förbättrat av er andra Pirater. Jag är övertygad om att det finns många bland er som kan och vill hjälpa till med producerandet av pirattexter - det brukar ju bli bra när vi hjälps åt!


Kanske kunde man samla ihop lite tal av olika längd och karaktär på samma plats, så att den som vill hitta ett och framföra det kan leta upp det manus som passar just den personen bäst?


Anyway, här är ett förslag som jag skrev i förmiddags, grundat på texter från piratpartiet.se. Det kan hända att jag själv kommer på ändringar jag vill göra i det, men jag hoppas att det kan inspirera till mer skapande.



Sverige har länge varit ett föregångsland. Vi har länge legat i den absoluta världstoppen vad gäller demokrati, öppenhet, frihet och mänskliga rättigheter. Dessa ideal har vi hållit högt och med rätta varit stolta över. Parallellt med detta har vi även varit en världsledande tekniknation. Datorer och internet, fantastiska uppfinningar, har förenklat vår vardag och öppnat nya möjligheter för kommunikation, kunskapsspridning och ett rikt kulturliv. Vi betalar våra räkningar, kommunicerar förtroligt med vänner, läkare, advokater och journalister. Vi bokar resor, läser nyheter, bloggar, fildelar och har en rik deltagarkultur där man bygger vidare på varandras arbete och delar med sig till varandra.


Det här är något att värna om. Tyvärr är det många som inte insett detta. Många av våra politiker tillhör dem som ännu inte insett att internet faktiskt kan vara det största som har hänt för demokrati, kommunikation och kultur sedan tryckpressen kom, det är faktiskt ingen överdrift.


Dagens politiker är ofta ivriga med att driva igenom lagar för att övervaka oss medborgare och censurera och begränsa internet. Vi i Piratpartiet motsätter oss denna utveckling. Vi kämpar för att behålla ett fritt internet och rätten till privatliv, och motsätter oss därför statlig övervakning av människor som inte är misstänka för brott.


Vi menar också att icke-kommersiell fildelning är något positivt, som kan gynna både skapare och brukare. Vi i Piratpartiet vill därför att spridning av kultur och kunskap ska uppmuntras, inte förbjudas!


(paus för andhämtning och kraftsamlande)


Var det svenska folkets röst som godkände FRA:s massavlyssning av oss medborgare?


Var det svenska folkets röst som tillät privata intresseorganisationer att med stöd av IPRED bedriva hetsjakt på oss mellan 1 och 2 miljoner svenska fildelare?


Var det svenska folkets röst som tog fram Datalagringsdirektivet som ska tillåta lagring av information om när, var och till vem du ringer, SMS:ar och mejlar, för att på så sätt kunna kartlägga hela din sociala krets?


Det har inte varit våra röster som drivit på utvecklingen mot övervakningssamhället, men jag hoppas att det blir våra röster som sätter stopp för det!


Rösta på Piratpartiet den 7 juni!


 
 
Ingen bild

Danne

7 april 2009 01:47

En enkel fråga bara!

Ledande Politiker verkar helt oförstående av minsta motstånd till vad som idag, i Sverige införs. Hur kan det komma sig att våra folkvalda väljer att ignorera MASSOR som inte längre har samma uppfattning?

De som i diverse partier idag har "möjligheten" att väljas om, jag undrar hur dom känner sig idag!

Svikna är precis vad vi är. Det av våra förtoendevalda!!

Love Peace And Free Leech!

//Danne

 
Fredrik Lejnell

Fredrik Lejnell

7 april 2009 07:27

mkt bra skrivet kan kanske komma till användning!

http://www.piratus.se

 
Calandrella

Calandrella

7 april 2009 12:41

Väldigt välskrivet.

http://calandrella.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards