Direktlänk till inlägg 23 april 2009

Internetfrihetsförordning i grundlagen

Av Nandi - 23 april 2009 22:08

En klockren artikel om Internet och Piratfrågorna hittade jag idag, skriven av Rikard Warlenius. Han låter som en Pirat när han säger att:


"Nätet handlar nu om medborgerliga rättigheter, om demokratin, och borde regleras därefter. Vi skulle behöva en internetfrihetsförordning, analog till tryckfrihetsförordningen, i grundlagen för att hålla såväl tafsande företag som myndigheter på behörigt avstånd. Internet måste bevaras som allmänning."


Även om alla inte är Pirater så känns det skönt att veta att även andra politiska krafter kämpar med oss i våra frågor. Har Piratpartiet föreslagit något grundlagsskydd för Internet? Jag vet att vi ofta hänvisar både till nuvarande grundlag och till konventionerna om dom mänskliga rättigheterna när vi försvarar friheten på Internet, men det verkar ju inte alltid räcka. Jag vet att det är en känslig fråga att föra in fler saker på vår agenda, men kanske är det något som kommer i framtiden? En grundlagsändring måste ju såklart genomdrivas med majoritet under två mandatperioder, men jag tycker helt klart det är något att driva ifall vi tar oss in i riksdagen. Om inte annat så är det något att lobba för.


Man kan inte klaga på omfattningen av rapporteringen om våra frågor i alla fall.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se