Direktlänk till inlägg 7 maj 2009

S

Av Nandi - 7 maj 2009 16:31

Piratrörelsen har nu börjat skaka om dom gamla partierna efter att Piratpartiet fått 5,1 % i en opinionsundersökning och blivit Sveriges tredje mest medlemsrika politiska parti, efter M och S.


I två separata utspel förklarar nu S och C sin nyfunna kärlek till integritetsfrågorna. C kan även stoltsera med att ha föreslagit en reformering av upphovsrätten som enligt dom själva prioriteras för högt i jakten på fildelare (No shit?!).


Om 13 dagar kan man börja förtidsrösta till EU-valet, och det är knappast någon slump att dessa utspel kommer nu. Media totalt översvämmas av allt ifrån IPRED och The Pirate Bay till Telekompaketet och fingeravtryck i våra pass samtidigt som fler och fler får upp ögonen för hur Alliansen och Socialdemokraterna har hanterat denna typ av frågor under dom senaste åren.


Även om Centerns svängning kanske är större och mer konkret så är den ändå ingenting värd i Riksdagen så länge man inte får med sig övriga FRAllianspartier. Om Centern fortsätter uppvisa samma värdelösa förhandlingsförmåga som vi sett i kärnkraftsdebatten vet vi ju hur bra det går. Socialdemokraterna däremot går till val tillsammans med partierna V och MP, som båda kämpar åt samma håll som Piraterna. Tidigare har S varit en stor orubblig klump med Bodström sittandes på toppen, som inte stödpartierna lyckats rubba någonting i dessa frågor. Skulle nu S verkligen svänga på riktigt så skulle vi faktiskt kunna få en riktigt hyggligt Piratvänlig regering efter valet 2010, om vi röstar rätt dvs. Men först måste vi visa att vi menar allvar genom att rösta i EU-valet med dessa frågor i tankarna. Valdagen är om en månad.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Peter D

7 maj 2009 20:58

Måste jag rösta på piratpartiet? Sigvard säger att det är så!

 
Ingen bild

Nandi

7 maj 2009 21:57

Nemen hej Peter! Kul att se att du hittat hit! Måste och måste, det är ju upp till dig. Men Sigvard har delvis rätt, det helt klart är ett alternativ som du åtminstone bör överväga.

Läs gärna principprogrammet:
http://www.piratpartiet.se/principer

Och trots sitt slimmade principprogram har dom faktiskt sagt att dom vill stödja HBT-rättigheter. Se länken nedan:

http://antigayretorik.blogspot.com/2009/05/hbt-vanliga-pirater.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se