Direktlänk till inlägg 15 juni 2009

Antipirat martyrtaktik

Av Nandi - 15 juni 2009 22:02

Jag har inte dött, försvunnit eller gått under jorden, jag har bara haft lite mycket att göra. Studentfirandet tog nästan kål på mig och jag låg sjuk med feber, halsont och mer snor än jag trodde fick plats i näsan i en vecka. Jag gladdes över PP:s vackra valresultat men hade inte energi att skriva något om det. Det fanns många andra som gjorde. Förhoppningsvis tar våra motståndare PP på lite större allvar nu och kanske orkar dom till och med läsa igenom vårt principprogram innan dom skriker "tjuvar!" åt oss.


Fast det tar nog en stund innan det händer något. Läste idag att 15 poliser nu ska jobba enbart med immatrialrättsbrott. Jag vet inte om man ska sucka åt det eller om man ska bli glad att det kanske blir polisen som agerar polis istället för privata intresseorganisationer.


Pirate Pontén (tidigare känd som Henrik Pontén) bestämde sig idag för att ta hem några martyrpoäng genom att frivilligt komma och bli utbuad på Dream Hack. Eftersom han blev inbjuden av arrangörerna sa han att han förväntade sig ett vänligt mottagande. Vad han medvetet missade var att det var just arrangörerna och inte deltagarna som bjudit in honom. Dessutom passade han på att ljuga lite. Om Antipiratbyrån inte tänker "sätta dit någon", hur kom det sig då att man dagen efter IPRED trädde igenom begärde ut namnet bakom en IP-adress för en privat FTP-server?


"A lie may take care of the present, but it has no future."

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se