Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Politik på halvfart

Av Nandi - 30 juni 2009 16:16

Almedalsveckan är så fullspäckad med intressanta saker att man knappt orkar vara med på en enda. Nyfiken som jag var mötte jag upp piratdelegationen när dom kom med båten i helgen. Efter ett stopp på glassbaren, där jag i kön hamnade bakom en småbarnspappa med tre små ungar som skulle välja bland dom 100 olika kulglassorterna först när familjen nått ända fram till kassan, promenerade jag upp med fyra piratpartister genom staden bort till malmrosrondellen där dom hade hyrt bostad under veckan.


Ohlys tal missade jag tyvärr då jag istället följde med Andis familj ut till släktingarna i Roma för att äta och umgås. En hel del strosande i Almedalen har det dock blivit och jag har bättrat på bondbrännan lite med hjälp av PP-tröjan. För att befästa stereotyper har jag vid flera tillfällen suttit med tröjan, laptop och trådlöst bredband i Almedalen. Efter B-lunds framträdande igår kväll, där han f.ö till ungdomsföbundets och PP:s besvikelse inte nämnde integritets- eller fildelningsfrågorna över huvud taget, inkvarterade jag mig hos Melker som ju lägligt nog bor i Almedalen (bokstavligt talat). Som tack för att jag fick bo över där riggade jag upp deras trådlösa nätverk som dom inte själva lyckats fixa. Jag döpte det inte till Ipredia men lämnade det dock öppet.


Idag hade jag tänkt gå på en massa seminarier men blir det något så blir det mötet med Säpo-chefen nu ikväll. Istället har jag legat och slappat och spelat kort i solen samt promenerat litegrann. Sörjer lite att The Pirate Bay säljs men jag hoppas att det kommer något gott även ur det. Kanske blir det lösningen på fildelningsproblematiken när sidan görs om, eller så går alla äntligen över till Oneswarm och liknande anonyma program.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se