Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Falkvinges roll och ytterligare en dag i Almedalen

Av Nandi - 30 juni 2009 22:13

Istället för Säpochefen gick jag till Hamnplan 5 och lyssnade på diskussionen mellan Falkvinge, Jan Rosén, en riksdagsledamot och en representant från dataspelsbranschen om upphovsrätten och integriteten. Så väldigt givande var det inte men ändå en smula intressant. Den enda som försökte hetta upp diskussionen var Falkvinge som använde sin karakteristiska agressiva och provocerande retorik. Riksdagsledamoten försökte balansera mitt emellan piraterna och upphovsrättslobbarna, vars taktik verkade gå ut på att få Falkvinge att framstå som oseriös. Det går säkert hem hos många som inte riktigt känner sig bekväma med Falkvinges sätt att uttrycka sig. Personligen tycker jag att han platsar riktigt bra i rollen som den som engagerar inåt bland medlemmarna. Som ansikte utåt finns det bättre representanter med en framtoning som inte riskerar skrämma bort vissa. I publiken var det flest unga, varav många hade lila pirattröjor på sig. Själv stod jag lustigt nog bredvik Henrik Pontén som lojt pillade på sin iPhone. Tyvärr hann jag inte utbyta något ord med honom eftersom jag tvingades gå ifrån lite tidigare för att hinna till min middag.


Mauds tal var tämligen ointressant sett ut en pirats ögon eftersom hon, likt B-lund, undvek dom obekväma ämnena integritet och upphovsrätt. Liksom B-lund fick hon kritik från sitt ungdomsförbund. Hon talade dock om jämlikhet och klimatfrågan, men undvek såklart kärnkraften, trots att plakat med "Atomkraft - Nej tack!" vajade på många håll i publiken. Hon talade om regeringens "fantastiska" klimatmål som vi ju vet inte är mindre än en stor bluff.

 

Efter hennes tal träffade jag på min gamla favoritlärare Martin Bogaeus, SO-lärare från högstadiet. Till min besvikelse verkade han inte riktigt ha förstått sig på Piratpartiet än, men det kommer kanske senare. Han borde få sig en tankeställare när en utav hans mest begåvade och samhällsintresserade elever blivit piratpartist.

 
ANNONS
 
Ingen bild

mamman

4 juli 2009 23:18

Inget fel på ditt självförtroende...
puss

 
Ingen bild

Nandi

5 juli 2009 17:35

Haha, utgår från att du syftar på sista meningen ;D Det var faktiskt Martin och inte jag som gav mig det omdömet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se