Direktlänk till inlägg 23 augusti 2009

Antipiratbluff per telefon

Av Nandi - 23 augusti 2009 21:22

En vän till mig och tillika medlem i piratpartiet lyssnade av sin röstbrevlåda här om dagen. Meddelandet lydde enligt hans utsago i kraftigt förkortad version något i stil med följande (skrivet väldigt slarvigt över msn):


"hejsan mitt namn är björn anders.. jag ringer från ***** och du har laddat ner illigafiler, vi kommer nu skicka en varningsböter på 8650kr" 


Har för mig att jag läst om att liknande meddelanden skickats via mail förut. Meddelandet var opersonligt (inget namn på den misstänkte fildelaren nämndes) och det är ju därför troligt att det skickats till många. Man kan ju spekulera i vem som gör det och varför (att det är bluff utgår jag från, riktigt så oprofessionellt beter sig väl inte antipiraterna?) men jag tänkte mest ta upp det för att förvarna andra och se om det finns några fler "drabbade".

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se