Direktlänk till inlägg 19 september 2009

Effektiv men begränsad megafon

Av Nandi - 19 september 2009 19:49

Har jag varit inaktiv på bloggen har jag varit hyperaktiv på facebook. Möjligheten att använda FB som politisk megafon genom att länka till artiklar och bloggar man läst, tillsammans med en lite kort kommentar, är alldeles för lockande för att låta bli. Dess effektivitet i förhållande till att behöva gå in på bloggsidan, logga in och sedan skriva ett helt inlägg är slående, men nackdelen är ju att publiken är betydligt mer begränsad på facebook än här. Nedan följer några av sakerna jag länkat till på sistone. Ber om ursäkt för dåligt genomarbetad layout :)


"I samband med omläsningen av boken i somras började jag se på fartkamerorna längs vägarna med en ny känsla av att mitt tidigare gillande av dem varit för naivt. ”1984” är en effektiv bok. Varningsklockorna ringer, precis som Orwell önskade." - Rent Orwellskt - DN.se

Min kommentar: Jag hoppas att ni alla läst den!


"På det här sättet kommer över 11 miljoner vuxna att registreras. Det utgör närmare en fjärdedel av den vuxna arbetsföra befolkningen, vilket innebär att systemet antas bli världens största övervakningssystem.

...

–Vi riskerar att skapa en värld där vi tror att varje vuxen som närmar sig barn är ute efter att skada dem, säger han till DN." - Brittisk pedofillag väcker kritik - DN.se"Moderaterna står å sin sida i särklass när det gäller att samla bidrag från privatpersoner. Valåret 2006 fick M över 30 miljoner kronor, sju gånger mer än de andra politiska partierna tillsammans.Partiet har satsat på att låta stora bidrags­givare träffa partiledaren eller and­ra ledande partiföreträdare för att diskutera politik. Hur många personer och vilka de är som deltar vill partiet inte berätta." - www.dn.se

Min kommentar: "Partiet har satsat på att låta stora bidrags­givare träffa partiledaren eller and­ra ledande partiföreträdare för att diskutera politik."
"Diskutera politik". Hur kan man komma undan med det? :PBilder från Freedom not Fear i Tyskland, demo mot övervakningssamhället. - picasaweb.google.comÅsa "Sarkozy-ska-få-stänga-av-folk-från-internet-utan-föregående-domstolsprövning" Torstensson på Newsmill - uppladdning inför Visby 9-10 november. - Idag lägger vi grunden för EU:s framtida IT-politik"Straffet för brott mot upphovsrätten kan bli tre års fängelse, 300.000 euro i böter eller ett års avstängning från internet." - Fransk antipiratlag tillbaka i ny skepnad - DN.seVänstern inte oväntat i framkant av gammelpartierna (tillsammans med MP såklart) :) - Låt biblioteken bli fildelningscentraler för musik, film och böckerLästips!

"Intervju med Clay Shirky: Nätdemokrati kräver att vi vågar experimentera" - www.dn.se(S) tar starkt avstånd från (V), (MP) och (PP). - COPYRIOT | Sossar mot internet"Faktum är att moderaternas företrädare knappt hållit ett enda anförande inför publik utan att ta upp sjuksköterskan med den nya månadslönen. Varför vill man inte prata om detta nu, utan bara rikta blicken framåt? Av en enkel anledning – folk gillar inte orättvisor. När sjuksköterskan får en tusenlapp extra är det en bankdirektör som får tiotusen mer att röra sig med. Inkomstskillnaderna blir större mellan inkomstgrupperna, vilket regeringens egna siffror bekräftar." http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20090916-5

Jämför med - Vår skattesänkning minskar klassklyftornaAvslutningsvis: 

"Att lagstifta mot fildelning är att backa in i framtiden" - Maud Olofsson, partiledare för ett av partierna som röstade igenom IPRED.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se