Direktlänk till inlägg 31 maj 2010

Vad gör man..?

Av Nandi - 31 maj 2010 22:29

Jag vaknar klockan halv tio med en aning dåligt samvete för att jag sovit bort dom fina morgontimmarna. Slår på datorn, går in på facebook och tabbar över till den borgerliga regeringens propagandakanal DN.se. Jag vet inte hur många gånger det hänt men jag blir alltid förbannad och upprörd när jag ser USA:s favorithundvalp Israel mörda, bomba, plåga och tortera. Det är uppenbart hur sjukt och känslolöst det är och alla ser det förutom husse som bara såger ”Fy!” och sedan kramar om valpen igen. Borgarna säger ”oacceptabelt”, ett starkt ord i ”realisternas” värld. Hans Linde (V) tar Palmes välkända ord i sin mun och säger ”satans mördare” men blir ju då i borgarnas verklighet som vi alla påtvingas stämplad som oseriös och odiplomatisk terroristkramare, västfientlig och kanske aningen antisemitisk. Hur man kan skjuta ihjäl tiotals fredsaktivister som kommer med humanitär hjälp till ett fattigt, utmärglat, ockuperat och isolerat folk utan att få kallas för satans mördare förblir för mig oförklarligt. Men realisten inom mig säger att vi ju måste vara anständiga och inte göra oss ovänner med andra länders regeringar. Åt helvette med det säger jag själv, man ska väl för fan få kalla saker vid deras rätta namn, annars hamnar vi i nyspråkets värld där krigande soldater kallas för fredsbevarande trupper och där frihet kräver kontroll och övervakning. Fan, juste, vi är redan där!


Med en suck kväver jag min upprördhet och intalar mig själv att jag ändå inte kan göra något åt det. Lite länkande på facebook har kanske gjort att någon uppmärksammats på saken, alltså har jag gjort en insats. Jag vräker på metal på hög volym och får ur mig lite av min frustration. När den väl lagt sig och susandet i öronen har upphört känner jag att jag måste göra något med mitt liv, jag måste använda det jag har att tillgå, min kunskap och eventuella talanger för att åtminstone försöka göra skillnad, elda på massorna, få folk att agera, ställa sig upp och säga; Nej nu jävlar får det vara nog! Men var ska man börja? Jag slänger ihop en spellista med massa fantastiska politiska texter; Fattaru, Dead Prez, Timbuktu, Ebba Grön m.fl Inspirationen kommer som på beställning och jag känner för att åtminstone skriva något.


”Nytt årtusende, samma strategi,
samma likgiltighet från samma maktelit.
Lägg din röst var fjärde höst på minst sämsta parti't
så har du gjort ditt för vad vi kallar demokrati.
Du blir styrd av statsministern, styrd av företag och USA,
Bryssel och politiker du aldrig sett susen av.
Är det verkligen såhär det känns att va fri,
och vill du kalla detta för en äkta demokrati?”


dundrar Fattaru i högtalarna.


”En stor teater alltihop,
och publiken är jävligt lat som
inte orkar ta reda på
vad som verkligen ligger bakom.”


”Dom ser dig, dom hör dig,
dom vet vad du har för dig.
Om du lever enligt deras sätt,
agerar rätt är det inget som rör dig.”


Precis, vad rör det mig? Utbilda dig, hitta ett vanligt heltidsjobb, läs DN eller SvD, köp hus på lånade pengar, rösta på (S) för att känna att du är solidarisk men gläd dig åt dom extra tusenlapparna som Reinfeldt ger dig varje månad så behöver du inte bry dig mer!


”Går i sömnen, följer strömmen,
sväljer dom lögner dom får er att tro.
Vakna upp ur drömmen, skrik;
Glöm det, nu får det va nog!”

 
ANNONS
 
Ingen bild

Max

31 maj 2010 22:54

Känner så väl igen mig, den fullständiga brist på kritiskt tänkande som finns så utbrett i samhället gör en spyfärdig. Allt man kan göra är väl att lära sig så mycket som möjligt, försöka förstå hur spekulativa alla politiker och annat folk är samt kämpa för de värderingar ingen kan vederlägga..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se