Direktlänk till inlägg 1 december 2010

Glädjen i att kunna va till hjälp för andra

Av Nandi - 1 december 2010 08:23

I början av gymnasiet, när jag var på topp vad gäller datornördighet (innan jag hade börjat sätta mig in i politiken på allvar), spenderade jag många timmar varje dag på Sweclockers forum för hårdvara och överklockning. Samma tid som jag idag spendera på att läsa nyheter, politiska bloggar och liknande spenderade jag då med att hålla mig a jour vad gällde ny och framtida datorhårdvara samt överklockning (att trimma olika datorkomponenter för att göra dom snabbare). Lanserades en ny serie grafikkort, processorer, moderkort eller liknande så satt jag redo och läste recensionerna så fort dom fanns tillgängliga. Jag hade koll på prestanda och prissättning hos en rad olika butiker och på tillfälliga erbjudanden och rabattkoder.

På Sweclockers höll jag till på köprådsdelen för stationära datorer, och tillsammans med en person som kallade sig xJom dominerade vi köpråden. Vi var välkända och blev ständigt rekommenderade av folk vi tidigare hjälpt. Visst fanns det andra som också kom med svar på trådarna där någon kanske bad om köpråd för en speldator för 8500kr men det var mig och xJom folk lyssnade på. Vi var lika insatta och kom med i princip identiska råd av den anledningen. Jag minns inte om det var under ett år eller två jag höll på, men jag minns hur fantastiskt roligt jag tyckte det var. Att känna att man kunde vara till hjälp för andra och att få uppskattning för hur bra det funkade när dom väl hade beställt och byggt ihop datorerna var rent av beroendeframkallande. En kuriositet i sammanhanget var att xJom frågade mig om jag ville starta upp en överklockningsnischad datorbutik ihop med honom. Eftersom jag bara gick i ettan på gymnasiet tackade jag för erbjudandet men avböjde eftersom jag inte ville avbryta mina studier och flytta från ön.

Att kunna använda mig av mina kunskaper eller goda sidor på områden där jag känner mig insatt eller trygg är fortfarande något jag tycker är otroligt givande. Precis som jag kan gå till mina vänner om jag behöver en kram, hjälp med plugg eller för att prata om saker jag funderar på, är orolig för eller har problem med så vill jag kunna hjälpa mina vänner. Jag hjälper folk med datorer, jag har hjälpt mina vänner med matteplugg eller förhört dom inför prov. Glädjen i att kunna hjälpa någon är mer än tillräcklig belöning. Jag tror inte att det är unikt för mig och några få andra, Jag tror att det är högst mänskligt.

"In about the same degree as you are helpful, you will be happy." - Karl Reiland 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se