Direktlänk till inlägg 10 december 2010

Förvänta dig inget av detta inlägg

Av Nandi - 10 december 2010 11:17


Forskning visar nu att man med hjälp av fantasi kan tillfredsställa stora delar av sina ”behov” och förta den efterkommande upplevelsen. Sitter jag här i soffan och fantiserar om hur jag mular i mig chokladbit efter chokladbit så kommer mitt sug att minska och om någon därefter serverar choklad så kommer jag äta mindre än vad jag annars hade gjort. På samma sätt fungerar det med förväntningar på exempelvis semestern. Innan jag åker är det mycket möjligt att jag har en bild i min fantasi om hur semestern kommer vara. Visar det sig sedan att min fantasibild ligger långt ifrån verkligheten kommer jag sannolikt bli missnöjd med semestern.

Ganska självklart kan det tyckas men det finns ändå läxor att lära eller bli påmind om. Att bygga upp stora förväntningar och fantisera om saker innan dom händer förtar sannolikt en stor del av upplevelsen. För största njutning gäller det alltså att ta saker som dom kommer. Fantasier om kommande romantiska tillställningar, underbara semestrar, helsköna fester eller en fantastisk återförening med en vän verkar alltså uppenbarligen vara rent skadliga.

Det finns dock även tillfällen där detta faktum kan utnyttjas till sin fördel, exempelvis i fallet med chokladen om man är rädd för finnar eller är överdrivet mån om sin vikt, men även i andra fall där man av en eller annan orsak känner sig tvungen att tygla sina drifter eller sug. Om jag varje morgon när jag vaknar bygger upp stora förväntningar om sensationella och intressanta nyheter i nyhetsflödet kanske jag kan bli så missnöjd att jag till slut tröttnar på att sitta och kolla SVT, SvD, DN, ETC, Fria Tidningen, BBC, CNN och bloggar hela tiden? Just nu verkar det dock som om WikiLeaks-historien och #Cablegate minskar utsikterna för att det ska lyckas…

“The best things in life are unexpected - because there were no expectations.” - Eli Khamarov

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se