Direktlänk till inlägg 11 december 2010

Den ekonomiska krisen är mitt fel

Av Nandi - 11 december 2010 19:49

Försökte vid 10-tiden få tag på Manne som jag inte pratat med på länge men var stört omöjligt att ringa till hans mobil. Vi bestämde per sms att vi skulle höras senare på eftermiddagen istället eftersom det passade honom bättre i vilket fall som helst. Jag kände att jag verkligen behövde hitta på något annat än att ägna dagen åt det högst förbryllande källkritiksövningen. Sagt och gjort, den sköts upp på obestämd framtid och jag tog istället vagnen ner mot stan för att hänga på Denise och Martina på deras julklappsjakt på Haga Nygata. Efter en studs panikslagen stämning bland alla klaustrofobiska människor på vagnen, när det blev totalstopp innan Hjalmar Brantingsplatsen och chauffören påstod att det inte gick att öppna dörrarna pga snövallen utanför, kom vi ner till den lilla julmarknaden.


Kryssande mellan människor och djupa vattenpölar var det ett mirakel att ingen halkade omkull på den blöta isen. Jag har svårt att minnas sist jag gick runt på stan och kollade i butiker så det var nog dags att påminna sig om och roa sig lite av att iaktta konsumtionshysterin, ett litet studiebesök i världen som många lever stora delar av sina liv i. Lyktor, tomtar vars ansikten pryds enbart av en stor näsa, stenas med inristade lyckönskningar på, hjärtan i alla dess former, stearinljus, saker, ting, prylar, krimskrams och åter krimskrams. Här och var någon enstaka fin eller rolig sak som man inte direkt har något behov av. Bokaffärer är dock ett undantag. Det är guldgruvor. Men det är inte fysiska saker man köper i en bokhandel, det är upplevelser. Baksidestexten (skräll, jag gjorde ett undantag och läste den faktiskt!) på Paulo Coelhos bok Valkyriorna lockade mig och jag lade den i mitt sinne på den delvis fysiska högen skönlitteratur hemma som jag har tänkt läsa förr eller senare. Lite nostalgiskt bläddrade jag också i en Alfonsbok.


Vi tog också en sväng förbi Högskolan för design och konsthantverk där det fanns rätt många spännande konstverk och prylar, en blåmärkssäker bärkasse (som inte studsar mot eller trycker på benen när man bär) och en handgjord keramikskål som var pärlemorfärgad inuti och som jag var aningen sugen på att köpa innan jag frågade mig om jag skulle känna ett behov av en skål om jag lät bli. Tjejerna köpte en bild på en liten flicka med två fulla shoppingkassar och en text om att hon gjorde samhället en tjänst genom att konsumera bort den ekonomiska krisen. Efter en stor chai latte, en ”lyxmuffin” och en mysig pratstund med tjejerna på ett café på avenyn tog jag vagnen hemåt för att höra av mig till Manne.

Ett antal år tillbaks
var jag och Manne hur tighta som helst, vi lärde känna varandra genom att lira Civilization II, senare spelade vi Diablo, åkte inlines och det var bland annat med Manne som jag började cykla mountainbike. Trots att han är två år yngre än mig är han bland dom mest vuxna/mogna personer jag känner i min egen generation. Ålder är verkligen ett trubbigt mått. Den sista tiden på ön hade vi dock lite svårt att hitta gemensam mark att stå på. Liksom Rosvall är han en person jag uppskattar väldigt mycket, men vi vet inte alltid riktigt på vilka arenor vi ska mötas eftersom varken Tim eller Manne kör mountainbike längre och ingen av oss är lika hängivna datorspelare som förr. Förhoppningsvis hittar vi tillbaks förr eller senare. Så länge det finns en önskan hos båda att göra det lär vi i alla fall inte tappa bort varandra. Det värmde att höra hans röst idag.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nandi - 30 april 2011 18:56

Seg och gäspande med ögon som faller ihop av någon oförklarlig trötthet sitter jag här och skriver. Utanför pågår Sveriges valborgsfirande no 1; mellan 10-15 tusen studenter och unga i en liten park och senare ute på fester på nationer och i studentk...

Av Nandi - 25 mars 2011 13:03

Efter 30hp statsvetenskap på Göteborgs Universitet och 15hp statskunskap på Uppsala Universitet tänker jag ge mig på en jämförelse mellan universiteten och städerna, både var gäller själva undervisningen och den sociala tillvaron. Det bygger på min s...

Av Nandi - 23 mars 2011 14:55

Efter tre timmars lyckat tentaskrivande om svensk politik och förvaltning ställde vi oss utanför tentasalen för att snacka, frysa ihjäl och skratta åt alla som inte lyckades få upp dörren när dom skulle gå ut (fanns en lapp om att man skulle trycka p...

Av Nandi - 14 mars 2011 17:00

En kamrat i gymnasiet var ganska dålig på att hålla sig till skrivregler, slarvade med meningsbyggnad, missade lite punkter och särskrev titt som tätt. Detta till trots bloggade han, och han bloggade relativt framgångsrikt. Många var vi som vek os...

Av Nandi - 5 mars 2011 23:08

Aktuell status: Småont i högeraxeln efter att på parkouren ha gjort för många ”kongs” (kasta sig framstupa över i detta fall en hög plint och liggandes på mage i luften skjuta ifrån ordentligt med armarna mot plinten för att flyga läng...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se