Senaste inläggen

Av Nandi - 14 april 2009 17:02

Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv. Det borde vara obligatoriskt för alla att läsa Christian Engströms debattartikel. Han sammanfattar i princip hela problematiken kring det svenska övervakningssamhället, just det som är anledningen till att jag är Piratpartist. Jag ber er, särskilt ni som tror att ni är negativt inställda till Piratpartiet, eller inte ens vet vad det är, att läsa.

ANNONS
Av Nandi - 13 april 2009 16:45

Med hjärtat i mina händer letar jag efter någon som vill ta del av det, trött på att alltid stå ensam.


Lovet som nu passerat har verkligen varit toppen! Det började med "kvalitets-tid" med mamma och mycket övningskörande och avslutades med ett LAN på Johns SPA i Hamra, där inte bara klasskamraterna var med utan också Gustav och Kriss, mina två för tillfället kanske närmaste vänner. Övningskörandet går bra och planen är att ta körkortet någon gång i maj. Jag har idag börjat titta lite smått på bilmarknaden efter en billig, bränslesnål med rymlig sommarbil som jag i princip kommer leva i under sommaren. Kostym och fin-skor är kirrade inför studenten, så nu kommer det till största delen att vara skolarbetet som torterar mig framöver. Min sinnesstämning skiftar från ångestfyllt tyngd till bekymmersfri optimism och tillbaks flera gånger om dagen och jag förstår mig inte riktigt på det. Under dom kommande veckorna har jag fler saker att tänka på och göra än vad jag har fingrar att räkna dom med. Jag borde ha varit utbränd för länge sedan.


Jo, föresten, glöm inte bort att skriva under namninsamlingen om ni vill bevara hällarna söder om Visby! http://www.nationalstadspark.nu/

ANNONS
Av Nandi - 6 april 2009 22:58

Många är det nog som är beredda att greppa mikrofonen och ta till orda på torg och gator för att sprida Piratpartiets budskap till allmänheten. Färre är det dock som har talang just för att formulera sig slagkraftigt på ett bra sätt. Kanske har någon annan redan gjort det, men mångfald och upprepning är bara bra. Jag tänkte i alla fall bidra med ett utkast/förslag till ett kortare Piratparti-tal. Min förhoppning är att det kan komma till användning, i sin ursprungliga form eller förändrat/förbättrat av er andra Pirater. Jag är övertygad om att det finns många bland er som kan och vill hjälpa till med producerandet av pirattexter - det brukar ju bli bra när vi hjälps åt!


Kanske kunde man samla ihop lite tal av olika längd och karaktär på samma plats, så att den som vill hitta ett och framföra det kan leta upp det manus som passar just den personen bäst?


Anyway, här är ett förslag som jag skrev i förmiddags, grundat på texter från piratpartiet.se. Det kan hända att jag själv kommer på ändringar jag vill göra i det, men jag hoppas att det kan inspirera till mer skapande.Sverige har länge varit ett föregångsland. Vi har länge legat i den absoluta världstoppen vad gäller demokrati, öppenhet, frihet och mänskliga rättigheter. Dessa ideal har vi hållit högt och med rätta varit stolta över. Parallellt med detta har vi även varit en världsledande tekniknation. Datorer och internet, fantastiska uppfinningar, har förenklat vår vardag och öppnat nya möjligheter för kommunikation, kunskapsspridning och ett rikt kulturliv. Vi betalar våra räkningar, kommunicerar förtroligt med vänner, läkare, advokater och journalister. Vi bokar resor, läser nyheter, bloggar, fildelar och har en rik deltagarkultur där man bygger vidare på varandras arbete och delar med sig till varandra.


Det här är något att värna om. Tyvärr är det många som inte insett detta. Många av våra politiker tillhör dem som ännu inte insett att internet faktiskt kan vara det största som har hänt för demokrati, kommunikation och kultur sedan tryckpressen kom, det är faktiskt ingen överdrift.


Dagens politiker är ofta ivriga med att driva igenom lagar för att övervaka oss medborgare och censurera och begränsa internet. Vi i Piratpartiet motsätter oss denna utveckling. Vi kämpar för att behålla ett fritt internet och rätten till privatliv, och motsätter oss därför statlig övervakning av människor som inte är misstänka för brott.


Vi menar också att icke-kommersiell fildelning är något positivt, som kan gynna både skapare och brukare. Vi i Piratpartiet vill därför att spridning av kultur och kunskap ska uppmuntras, inte förbjudas!


(paus för andhämtning och kraftsamlande)


Var det svenska folkets röst som godkände FRA:s massavlyssning av oss medborgare?


Var det svenska folkets röst som tillät privata intresseorganisationer att med stöd av IPRED bedriva hetsjakt på oss mellan 1 och 2 miljoner svenska fildelare?


Var det svenska folkets röst som tog fram Datalagringsdirektivet som ska tillåta lagring av information om när, var och till vem du ringer, SMS:ar och mejlar, för att på så sätt kunna kartlägga hela din sociala krets?


Det har inte varit våra röster som drivit på utvecklingen mot övervakningssamhället, men jag hoppas att det blir våra röster som sätter stopp för det!


Rösta på Piratpartiet den 7 juni!


Av Nandi - 6 april 2009 10:43

Mark Klamberg har skrivit det så bra att jag bara skickar er vidare till hans inlägg som förtjänar att uppmärksammas.


Detta är riktigt ruttet. Hjälp till att uppmärksamma skiten!

Av Nandi - 6 april 2009 00:24

Om det nu förvånar någon kan jag meddela att Antipiratbyrån verkar ha begått ett dataintrång när dom tog fram bevisningen till det första IPRED-fallet som gäller en FTP-server med ljudböcker om jag förstått rätt. FTP-servern var nämligen skyddad genom ett system där både konto och lösenord behövdes för att få tillgång till filerna. Hur skulle Antipiratbyrån kunnat komma åt dessa filer på laglig väg? Skulle så vara fallet, att bevisinsamlandet var brottsligt, ser det ut att bli en misslyckad kick-off på mediebranchens "jakt på kunder". Att dessutom påstå att filerna på en lösenordsskyddad FTP-server "var tillgängliga för allmänheten" är ju skamligt dåligt.


Piratpartiets valkampanj drog för övrigt igång i lördags. Här på Gotland är vi tydligen lite efter fick jag veta när jag aningen otålig kontaktade valkretsansvarige. Men kampanjmaterial är på väg, så snart kan vi nog se till att synas lite på stan. Såg ett klipp från kampanjstarten i Malmö och tycker det är trevligt att dom kommit igång. Dock efterlyser jag bättre talare då jag inte tyckte att dom lyckades föra ut PP:s budskap särskilt väl. Skulle jag själv få förtroendet någon gång är jag övertygad om att jag skulle göra ett bättre jobb som talare. Får jag posten som kommunledare så kanske det blir upp till bevis.


"Well done is better than well said." - Benjamin Franklin

Av Nandi - 2 april 2009 16:25

Läser att IPRED-lagen anses lyckad eftersom internettrafiken (och således fildelningen) skönk med 30% när lagen trädde i kraft. Men nu måste dom väl tänkt helt fel? Syftet med kampen mot fildelningen kan dom ju inte öppet gå ut och säga är att fildelningen ska minska, utan att försäljningen ska öka!


IPRED skulle ju inte vara ett dugg lyckad om försäljningen fortsätter i ungefär samma takt, även om fildelningen så helt skulle upphöra. Eller är målet med lagen att minska kulturkonsumtionen? På vilket sätt skulle det gynna någon?


IPRED gynnar ingen annan än skivbolagsdirektörerna och deras anhang så länge försäljningen av kultur inte skjuter i höjden. Först då får kulturskaparna ta del av kakan (typ dom 5-8kr som artisterna får av dom 179kr du betalar för CD:n), branchorganisationerna har inte frivilligt delat med sig av det guld man i domstol erövrat av sina kunder i andra länder. Att varje stämd kund är en seger kan man väl ändå inte påstå, så på vilket sätt har lagen visat sig lyckad undrar jag?

Av Nandi - 1 april 2009 18:23

Infallsvinkel har kommit över några sidor ur förhandlingsunderlaget till det internationella hemlighetsstämplade ACTA-avtalet som förhandlas fram av ett antal länder i världen, däribland Sverige, med USA som största pådrivande kraft.


Det som står i de läckta sidorna är en stor skandal. Det är ingen tvekan om varför min källa valde att låta just dessa sidor läcka ut.


Ett citat ur avsnittet om “extreme copyright violations”, dvs. “mycket grova brott mot upphovsrättslagen”:


“[...] to acknowledge the right of sovereign states to legislate according to their tradition [...] to legislate at the desired level of culpability, including life imprisonment or capital punishment [...]“


Detta handlar alltså om rätten för suveräna stater (länder) att sätta vilket straffvärde (culpability) som helst på grova brott mot upphovsrättslagarna, inklusive livstids fängelse eller dödsstraff!!


Hur kan svenska politiker ens vara med i dessa förhandlingar?


När jag berättade detta för min rumskamrat som är ganska politiskt ointresserad sade han: Nu är det krig!


Och det är precis vad det är. Det är ett krig mellan medborgarna å ena sidan, politikerna och företagen å den andra. Vi Pirater kämpar tillsammans, med demokratiska medel, mot politikerna och företagen som tillsammans, helt odemokratiskt, förhandlar fram lagarna över våra huvuden långt borta i Bryssel


Självklart tror jag på intet sätt att vi kommer införa dödsstraff eller livstids fängelse för brott mot upphovsrätten, men att våra folkvalda över huvud taget är med och förhandlar fram ett avtal där man resonerar i banor om att låta länder tillåta detta är helt absurt, jag kan inte beskriva det i tillräckligt starka ord!


Som rumskamraten sa, nu det är krig. Det är krig om demokratin, upphovsrättslagstiftningen och rätten till ett skyddat privatliv. Jag har valt sida, har du?

Av Nandi - 30 mars 2009 19:45

På onsdag träder den otroligt rättssäkra och fantastiskt demokratiskt genomdrivna IPRED-lagen att träda i kraft! Politikerna (varav några jag hoppas att du hjälper mig byta ut i EU-valet i vår genom att rösta PP, V eller MP) känner sig säkert nöjda med att ha ställt upp på den stackars medieindustrins krav om att få bedriva legaliserad ekonomisk utpressning mot politikernas väljare, dom där jäkla medborgarna som inte gör som dom blir tillsagda.


Goda nyheter finns dock för oss som inte alls tycker att allting på Pirate Bay finns på Spotify och som av någon anledning inte förstått hur Spotify ska fungera när vi vill lyssna på musik i MP3-spelaren. Många av er sitter med trådlösa routers och modem hemma och med hjälp av dessa små manicker kan ni kraftigt försvåra för Henrik Pontén och resten av antipiraterna att bevisa att JUST DU laddade ner det senaste avsnittet av Scrubs. Om ni öppnat era nätverk och delat med er av era uppkopplingar precis som ni delar med er av era filer, så kunde det ju lika gärna ha varit grannen, polaren som kom över med sin laptop eller någon som satte sig på en parkbänk utanför ditt fönster som fildelade!


Emma på opassande skriver bra om sitt Ipredia.


"Sharing is caring" - ökänd pirat

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Pure Nandi med Blogkeen
Följ Pure Nandi med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se